''Eko Gradnja'' uputila pomoć Rači i Kosjeriću

Renomirano preduzeće "Eko Gradnja", koje se uspešno bavi proizvodnjom i ugradnjom betonske galanterije, danas je iz svojih pogona u Melencima uputilo dva šlepera pomoći u građevinskom materijalu opštinama Rača i Kosjerić, područjima postradalim u poplavama. Kako je naveo načelnik Komunalne policije i inspekcijskih službi Grada Zrenjanina, Igor Virijević, radi se o prvom kontingentu pomoći namenjene obnovi uništene saobraćajne infrastrukture.
 - "Eko Gradnja" je izuzetan primer humanosti i društvene odgovornosti i prva je uputila pomoć za obnovu područja nakon poplave. Do sada je Grad Zrenjanin poslao preko 200 tona humanitarne pomoći u vidu hrane, vode, sredstava za higijenu, poslali smo 50 tona stočne hrane, a sada smo u prilici da pošaljemo i pomoć u vidu građevinskog materijala za obnovu Rače i Kosjerića – rekao je Virijević. 
 
 
Direktor preduzeća "Eko Gradnja" Siniša Kukin objašnjava da je to preduzeće uputilo dva šlepera kanalizacionih betonskih cevi.
- Ove cevi koriste se za izradu propusta za atmosfersku kanalizaciju, kako putnih, tako i kućnih ulaza i u ovom slučaju poslužiće da se obnove propusti ispod saobraćajnica, kako bi se one osposobile za dalje aktivnosti raščišćavanja terena – ističe i Kukin i dodaje da će jedan šleper, sa 70 komada cevi različitih profila, biti upućen u opštinu Rača, dok će u opštinu Kosjerić biti otpremljeno 90 komada cevi. 
- Ovo je prva ovakva pomoć koju smo poslali, jer smatramo da raščišćavanje i obnova terena na poplavljenim područjima može da se obavlja jedino ako saobraćajna infrastruktura to dozvoljava – objašnjava Sniša Kukin.