Pomoć Velikoj Reci terenskim vozilima iz Zrenjanina

Pomoć koju su prikupili studenti beogradskog Prirodno-matematičkog fakulteta odneli su u poplavljeno mesto Velika Reka, na teritoriji opštine Mali Zvornik, članovi zrenjaninskog sportskog kluba ljubitelja džipova "OF ROUD 4x4". Oni su, zajedno sa svojim istomišljenicima iz beogradskog udruženja "Top Gear", sa šest terenskih vozila na tri punkta u Velikoj Reci dopremili ugroženom stanovništvu hranu, vodu, lekove i pelene.
 
 
Kako navodi Mladen Tomašević, jedan od učesnika u akciji, do ideje da se pomogne upravo ovom mestu došlo je nakon saznanja na društvenim mrežama da njegovi žitelji danima nisu mogli da dobiju hranu i vodu.
- Posebno su nam se obradovala deca. Pokušali smo deo pomoći da dopremimo i u Mali Zvornik i Loznicu, ali su čak i za naše snažne džipove putevi bili neprohodni, zbog velikog broja klizišta i odrona – kaže Tomašević. 
 
   
 
   
 
Nažalost, previše je ovih dana bilo simbolike u nazivu ovog mesta na levoj obali Drine, uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom. Prema rečima meštana više od 40 domaćinstava u gornjim delovima Velike Reke je odsečeno od ostatka sela, a pomoć im se doprema vojnim helikopterima. Opšti je utisak da je to, i  inače siromašno mesto koje nastanjuje veliki broj dece, ovom katastrofom još više osiromašeno i biće potrebno dosta vremena i finansijske pomoći za njegov oporavak.