Svetsko zlato za Štefaneka - čestitka gradonačelnika Janjića

Reprezentativac Stbije u rvanju, član zrenjaninskog "Proletera", Davor Štefanek osvojio je danas zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom u Taškentu.  
 
Štefanek je u finalu pobedio olimpijskog šampiona iz Londona 2012, Iranca Omida Norozija sa 7:3.
 
Srpskom reprezentativcu osvajanje zlatne medelje čestitali su presdednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Svom sugrađaninu čestitku upućuje i gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić. 
"Izuzetna mi je čast da Vam čestitam osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Taškentu. Ovo je izuzetan uspeh za srpski sport i rvanje kao jednu od najstarijih sportskih disciplina. Nadam se da ćete i ubuduće postizati vrhunske rezultate", istakao je u svojoj čestitki Vučić. 
 
Ministar Udovičić je istakao da je Štefanek uspeo da u Srbiju donese medalju u rvanju posle sedam godina. 
"Ovo je fantastičan vikend za srpski sport. Ponosni smo na Davora, koji je prvi posle sedam godina uspeo da u Srbiju vrati medalju u rvanju, i to na najbolji način - osvajanjem zlata", naveo je Udovičić.
 
 
Čestitka stiže i od gradonačelnika Zrenjanina, grada u kom Štefanek nastupa za svoj klub, "Proleter". 
 
"Veliko mi je zadovoljstvo i čast da našem proslavljenom rvaču čestitam na fantastičnom rezultatu i osvojenom svetskom zlatu. Rvački klub "Proleter" i grad Zrenjanin ponosni su na svog svetskog šampiona Davora Štefaneka, a siguran sam da se ovim rezulatom ponosi i cela naša zemlja", poručuje gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. 
 
Štefanek, koji je rođen u Subotici, a danas s velikim uspehom nastupa za šampione Srbije, "Proleter" Zrenjanin, lako je preskočio prve dve prepreke na svetskom šampionatu i savladao reprezentativca Portugala Da i predstavnika Kine Su. U četvrtfinalu bio je bolji od Venckaitisa iz Litvanije sa 4:3. Juče, u polufinalu, Štefanek se sastao sa odličnim Hasanom Alijevim iz Azerbejdžana, kog je savladao sa 5:3, ušao u finale i doneo Srbiji prvu medalju na svetskim prvenstvima posle 7 godina. Ispostavilo se danas da je ta medalja zasijala zlatnim sjajem. Sve čestitke našem reprezentativcu!