Delegacija Ohrida u poseti Zrenjaninu

U cilju uspostavljanja privredno-turističke saradnje, u poseti Zrenjaninu ovih dana boravi delegacija iz grada Ohrida. Tim povodom zamenik gradonačelnika, Saša Santovac, zajedno sa svojim saradnicima,  organizovao je prijem u Plavom salonu Gradske kuće, a nakon toga, u sali Gradskog veća održan je sastanak delegacije iz Ohrida sa predstavnicima JP Turistički centar grada Zrenjanina i predstavnicima Lokalno-ekonomskog razvoja grada Zrenjanina.

 

 

Zamenik Santovac je istakao zadovoljstvo ovom posetom i istakao da su danas, kako je rekao, vođeni razgovori u tri segmenta.

- Najvažniji po pitanju građana Ohrida i Grada Zrenajnina je privredni aspekt, drugi se tiče turizma, a treći onaj koji se tiče saradnje u oblasti kulture. Uspostavili smo dobru saradnju i nju ćemo intenzivirati u narednom periodu, a ono na čemu ćemo posebno raditi jeste mogućnost zajedničkog apliciranjakod određenih fondova, odnosno radovi na projektima za obezbeđivanje sredstava. Vidimo da je ohrid veoma spreman za to, a tokom današnjeg sastanka mogli smo da saznamo da je Ohrid, kao i Zrenajnin u proteklom periodu aplicirao kod više fondova i ostvario veliki deo svojih aktivnosti zahvaljujući evropskim fondovima - rekao je Santovac.

 

 

On je ukazao da je danas dogovorena i mogućnost razmene odnosno susreta privrednih delegacija.

- Zadovoljstvo je i što je Grad Ohrid prepoznao aktivnosti Grada Zrenjanina po pitanju Mihajla Pupina i ono što je najavljeno, da će jedna od ulica u Ohridu dobiti naziv po tom velikom naučniku - rekao je još Santovac i izrazio očekivanje da će saradnja sa Ohridom biti uspešno nastavljena.

 

 

Zamenik gradonačelnika Ohrida Angel Janev najpre je, zahvalivši se na izuzetno srdačnom prjemu, preneo je pozdrave građana Ohrida Zrenjanincima.

- Ovde smo prvi put, ali smo tu kao reakcija na letošnju posetu delegacije Zrenjanina našem gradu. Ovo bismo mogli nazvati drugom fazom, a razgovarali smo o mogućnostima saradnje na svim nivoima - rekao je Janev i ukazao na turističke potencijale Ohrida.

Pored zamenika gradonačelnika prijemu je prisustvovao i Ibraim Iljat član Gradskog veća Ohrida.