Održana sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, članovi Gradskog veća doneli su odluke kojima se rešava novi pravilnik o građevinskom zemljištu.

 

Kako je rekao, tim odlukama uvrštene su nove stimulacije za investitore, odnosno njima se praktično daje popust za gradsko građevinsko zemljište od 30 odsto, ko od investitora plati to zemljište odmah, a ko ne želi takav odnos, data je mogućnost i kupovine građevinskog gradskog zemljišta na šestomesečne rate, najduže na 5 godina, što je, kako je kazao, dobra i dodatna stimulacija koja će imati pozitivne efekte.

 

Gradonačelnik je rekao da su se druge tačke dnevnog reda odnosile na otuđenje gradskog građevinskog zemljišta.

- Ima indicija da su neki investitori zainteresovani za gradsko građevinsko zemljište u našim industrijskim zonama i zamolio sam ljude iz skupštinske službe da pod hitno zakažu sednicu na kojoj će se naši odbornici o tome izjašnjavati, a trebalo bi i da se objavi oglas za otuđenje zemljišta i nadam se da će to biti vrlo brzo.  

 

Sa današnje sednice Gradskog veća u Zrenjaninu skinuta je tačka dnevnog reda koja se ticala donošenja odluke o otuđenju zgrade u glavnoj gradskoj ulici, Kralja Aleksandra I Karađorđevića broj 26, a kojom bi problem te urušene zgrade konačno mogao biti rešen.

Gradonačenik Janjić je u izjavi novinarima nakon sednice rekao da je grad Zrenjanin vlasnik dela te zgrade, ostalo je u privatnom vlasništvu i da zbog toga postoje problemi, ali da on, kako je naveo, ipak očekuje skoro rešenje tog problema.

- Nema tog Zrenjaninca koji nije razočaran izgledom centra grada koji je veoma lep, ali nažalost, njegov izgled ruži ta zgrada u glavnoj ulici koja se pre više od dve godine urušila. Od kada sam došao na čelo ove administracije pokušavam da rešim problem sa tom zgradom i nadam se da ću u tome uspeti - kazao je Janjić.

Kako je rekao, pstojala su očekivanja da će biti postignut dogovor sa privatnim vlasnicima u toj zgradi i da će zatim biti raspisan oglas o prodaji te zgrade, te da bi budući kupac zasigurno uradio nešto na tom mestu.