Ambasador UAE: Očekujem investitore iz Emirata u Zrenjaninu

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid Al Daheri posetio je danas Zrenjanin i tom prilikom izrazio očekivanje da će uskoro u taj grad doći i investitori iz UAE.
 
 
On je rekao da su resursi Zrenjanina bogati, kako industrijski, tako i poljoprivredni i istakao da veruje da će postojati buduća saradnja sa gradonačelnikom i Gradom Zrenjaninom, a da bi se taj vid saradnje mogao posmatrati u obliku investicije, kao i drugih oblika saradnje.
"Verujem da će u bliskoj budućnosti postojati sve veći broj investitora koji će svakako posetiti ovaj grad" dodao je on.
 
 
Džuma Rašid Al Daheri je rekao da su UAE i Republika Srbija povezani jakim i dobrim bilateralnim, a pre svega prijateljskim odnosima, koji se, kako je naveo, pre svega koncentrišu na uzajamno poštovanje i da se u tom kontekstu i susreću sa prijateljima iz mnogih gradova.
"Nadamo se da ćemo u ovom lepom gradu u bliskoj budućnosti imati investitore iz Emirata", kazao je on novinarima.
 
    
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ukazao je na dobru saradnju Vlade Republike Srbije i Vlade UAE i velike projekte koji će biti realizovani na teritoriji Srbije, a da Grad Zrenjanin pokušava da se nametne i bude deo tih značajnih projekata.
"Iskoristio sam posetu njegove ekselencije da mu predstavim potencijale Zrenjanina, naših industrijskih zona i šta je to što nudimo investitorima. Nadam se da će u skoroj budućnosti ovde doći jedna ozbiljna privredna delegacija iz UAE", kazao je Janjić.
 
   
 
Nakon prijema u Gradskoj kući, Njegova ekselencija Džuma Rašid Al Daheri posetio je pogone italijanske kompanije "Fulgar" u industrijskoj zoni "Severozapad - Elemir", kao i  industrijsku zonu "Jugoistok – Ečka", s čijim se potencijalima i mogućnostima za kupovinu zemljišta za investiranje upoznao i kroz prezentaciju koja je za njega priređena tokom prijema.  
 
 
Džuma Rašid Al Daheri prvi je ambasador UAE u Srbiji, nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvaju država 21. marta 2007. godine i otvaranja ambasade te zemlje u Beogradu marta 2013. godine, kao i otvaranja Ambasade Srbije u UAE.
 
Pre toga su diplomatski odnosi Beograda i Abu Dabija funkcionisali na nerezidencijalnoj osnovi, preko Ambasade Republike Srbije u Kairu, odnosno Ambasade UAE u Rimu. 
 
 
Ove činjenice, kao i egzaktni podaci koji govore da su Ujedinjeni Arapski Emirati četvrta država u svetu prema godišnjem bruto društvenom proizvodu po glavi stanovnika (oko 50 hiljada dolara), idu u prilog značaju današnje posete ambasadora te zemlje našem gradu i otvaraju nove mogućnosti za saradnju i razvijanje prijateljskih odnosa na svim nivoima.