Традиционални плес матураната Зрењанина

Традиционално, матуранти средњих школа у ​​Зрењанину завршили су школску годину матурантским плесом - четворком, овог пута у Тиршовој улици.Зрењанин се први пут придружили „Европском фестивалу плеса квадриле“ 2007. године и од тада више од хиљаду ученика, истовремено са студентима у неколико осталих европских градова почињу плес на градским трговима у подне .. Ове године су матуранти у 70 градова седам држава плесали укључујући нашу земљу са Зрењанином као једним од градова са највећим бројем учесника. Радујемо се следећем овогодишњем "Матурантском плесу" који ће се одржати на његову десетогодишњицу на реконструисаном Тргу слободе.

 

 

 

Ученици 9 зрењанинских средњих школа од којих је 1150 завршило школску 2014/2015 и окупили су се на тргу за плес.

 

Догађај је поново подржао Град Зрењанин пруживши неопходну логистичку кореографску припрему, мајице и сунцобране учесницима.

 

 

 

Све учеснике, њихове родитеље и пријатеље, наставнике поздравио је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је отворио догађај рекавши да је то једна од најбољих слика која се шаље из Зрењанина и желећи ученицима успешно даље образовање.