Održana 102. sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić danas je među prvim tačkama dnevnog reda usvojen  Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2015. godinu u periodu januar-jun 2015. godine. 

 

Zamenica načelnice Odeljenja za finansije Euđenija Besu izvestila je po ovoj tački da po izveštaju o bruto naplati javnih prihoda u periodu januar-jun 2015. godine ukupno naplaćeni javni prihodi na teritoriji Grada Zrenjanina iznose 6,5 milijardi dinara:

-U odnosu na prošlu godinu naplaćeno je 4,9 % više. Što se tiče prihoda koji su pristigli u budžet grada, oni iznose 1 771 000 000 dinara što je 39% od godišnjeg plana, a u odnosu na isti period prošle godine prihodi su veći za 9,6 %.  Rashodi budžeta Grada Zrenjanina u periodu januar-jun 2015. godine iznose 1 893 000 000 dinara, a u odnosu na prošlu godinu veći su za 0,9 %.

 

Članovi Gradskog veća doneli su i Predloge Zaključaka o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu  Finansijskog plana  Mesnih zajednica.

Dnevni red od 38 tačaka, koliko je prvo najavljeno, dopunjen je sa još tri tačke, a prva se odnosila na Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o dopuni cenovnika JKP «Vodovod i kanalizacija» Zrenjanin. Direktor ovog preduzeća Goran Tajdić je objasnio:

-Prilikom podnošenja zahteva za novi vodovodni priključak, naknada se plaćala na osnovu kvadrata objekta, a sa novom odlukom, na osnovu vodovodnog priključka koji je definisan projektom. Za potencijalne investitore, ali i građane, ovo je bolji način obračuna, rekao je Tajdić.

 

Na kraju sednice gradonačelnik Janjić je zaključio:

-Budžet se puni kako je predviđeno, dok je potrošnja redovna kao što smo planirali, tako da smo veoma zadovoljni što se tiče budžeta. Doneta je još jedna odluka koja je bitna za investitore, naime, izmenili smo odluku iz 1994. godine, po kojoj se plaćala participacija za vodovodni priključak na osnovu kvadrature, a prema današnjoj odluci ta se participacija plaća na osnovu same potrošnje.

 

Preostale tačke kojima je dopunjen dnevni red, a koje su takođe usvojene jesu Predlog Zaključka o davanju saglasnosti da se deo parkirališta u Zrenjaninu na lokalitetu Prevlaka može koristiti za održavanje Nacionalne lige u odbojci na pesku u periodu od 5. do 15. avgusta i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti da se parkiralište u Zenjaninu na lokalitetu ispred centralne Apoteke može korstiti za održavanje tradicionalne manifestacije «Gradska tamburica» u periodu od 31. jula do 2. avgusta.