Rekonstrukcija fiskulturne sale u školi ''Vuk Karadžić''

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u toku su radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale, a kako bi se uverili u dinamiku izvođenja radova, tu školu danas su obišli gradonačelnik Čedomir janjić, zamenik Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, direktor "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić, kao i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Slaviša Vlačić.

 

 

Direktorka škole Tatjana Pavlović objasnila je da je unutrašnjost fiskulturne sale bila u prilično lošem stanju, a primera radi, parket je bio star pedesetak godina.

- Unutrašnjost je bila prilično ruinirana, letvice na parketu su ispadale i bilo je prilično opasno po bezbednost dece boraviti ovde, održavati nastavu fizičkog vaspitanja ili bilo kakvo bavljenje sportom. Zahvaljujući sredstvima grada i pomoći Direkcije za izgradnju i uređenje grada obezbeđena su sredstva i mi smo im na tome mnogo zahvalni - kazala je ona, napominjući da će deca od 1. septembra biti u prilici da nastavu fizičkog obavljaju u pristojnim uslovima. 

 

 

Kako je navela, osim zamene poda, okrečeni su zidovi, ofarbana je stolarija, izmenjen je i deo stolarije i sređen sanitarni čvor.

- Sada je kompletno sve sređeno i deci su obezbeđeni dobri uslovi. Školu pohađa 350 učenika, a škola je izgrađena pre oko 120 godina - dodala je direktorka Pavlović.

 

 

Gradonačelnik Janjić je nakon obilaska radova i razgovora sa direktorkom rekao da lokalna samouprava namerava da popravi uslove za rad u zrenjaninskim školama, kako učenika, tako i nastavnika i profesora.

- Ovo je najstarija škola u Zrenjaninu, sala je zaista bila u lošem stanju, uložili smo oko dva miliona dinara i rešili dosta toga. Očekujem da će deca biti pozitivno iznenađena kada budu krenula u školu - rekao je gradonačelnik Janjić.

On je istakao i to  da se ozbiljna sredstva izdvajaju za nesmetano redovno održavanje škola, a želja je da tako bude i ubuduće.