Završni radovi na izgradnji raskrsnice u Ulici Žarka Zrenjanina

Radovi na izgradnji druge, od četiri predviđene kružne raskrsnice u Zrenjaninu, u Ulici Žarka Zrenjanina koji su započeti krajem juna u završnoj su fazi i sutra, kako se očekuje, ta raskrsnica biće u potpunosti puštena u saobraćaj. 

 

 

Pored izgradnje kružne raskrsnice asfaltirane su nove pešačke i biciklističke staze i uređene zemljane površine između njih na kojima će uskoro biti posejana trava.

Izvođač radova je preduzeće "Put – invest" iz Sremske Kamenice, a vrednost radova je blizu 20 miliona dinara. 

Radove je danas obišao gradonačelnik Čedomir Janjić sa svojim saradnicima, koji je nakon obilaska gradilišta i razgovora sa predstavnicima Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina izjavio da bi uskoro mogla početi i izgradnja treće kružne raskrsnice, na jednom od prometnijih raskrsnica u gradu, kod “Avale”.

 

 

- Ovo je druga raskrsnica koju rešavamo na ovaj način. Raskrsnica je bila označena kao crna tačka i bilo je mnogo problema. Posle 45 dana završavamo radove na izgradnji kružnog toka i sutra je praktično puštamo u saobraćaj - rekao je gradonačelnik. 

On je dodao da će na isti način biti rešen i problem koji nastaje usled velikog intenziteta saobraćaja na raskrsnici kod Avale.

 

 

- Problem je izraženiji posebnokada su pijačni dani, ali i zbog toga što se ulice ne ukrštaju pod pravim uglom. To će biti malo zahtevniji poduhvat i razmišljamo da li da krenemo sa radovima u ponedeljak ili sačekamo da se završe ovogodišnji “Dani piva”. Odluku o tome još nismo doneli, ali će ona biti doneta do kraja nedelje - istakao je gradonačelnik i podsetio da će četvrta kružna raskrsnica biti izgrađena na beogradskom putu, odnosno, između Ečke i Zrenjanina, a koja će taj put spajati sa obilaznicom.

 

 

Radnici Rasadnika JKP "Čistoća i zelenilo", u okviru akcije "Čistoća svom gradu" započeli su radove na uređenju kružne raskrsnice prema Novom Sadu, a danas su radili na postavljanju tepih trave.