Ambasadori Turske i Azerbejdžana u Zrenjaninu

Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj posetio je naš grad, na poziv gradonačelnika Čedomira Janjića. 

Oni su u Gradskoj kući razgovarali o potencijalima Zrenjanina koji se poslednjih nekoliko godina nalazi u vrhu liste najpogodnijih gradova za investiranje.

 

 

- Čast mi je i privilegija da budem u vašem gradu. Odnosi između Turske i Srbije postaju jači u svakom pogledu, turski investitori traže nove mogućnosti. Potpuno smo svesni geografske pozicije Zrenjanina zbog čega smo razmatrali potencijale industrijske zone - rekao je Kemal Boza i dodao da se u periodu od tri godine broj turskih investitora u Srbiji povećao sa 25 na 70. 

 

 

Gradonačelnik Čedomir janjić je istakao da je njegova želja bila da ambasador dođe u Zrenjanin i to na dan otvaranja “Dana piva”. 

- Iskoristio sam priliku i da predstavim potencijale grada, pre svega industrijsku zonu, slobodnu zonu, ne bi li turski investitori došli u Zrenjanin i prepoznali ga kao lokaciju za razvoj svog biznisa. Ne mogu da sakrijem ni zadovoljstvo što je ambasador Turske ovom prilikom predložio sastanak sa njihovim privrednicima - istakao je gradonačelnik Janjić nakon sastanka.

 

 

Nakon prijema, gost gradonačelnika Janjića i njegovih saradnika bio je i ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov.