Ivana Španović treća na svetu, preskočena magična granica od sedam metara

Ivana Španović ispunila je obećanje na Svetskom šampionatu u Pekingu – preskočila je u finalu skoka udalj magičnu granicu od 7 metara i novim nacionalnim rekordom osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Ivana je najduži skok, 7.01 metara, ostvarila već u prvoj seriji i do četvrte se nalazila na vodećoj poziciji, kada su Amerikanka Bartoleto i Engleskinja Proktor skočile 7,14, odnosno 7,07 metara i zauzele prve dve pozicije. U poslednjoj seriji Ivana je ponovo postigla dužinu od 7.01 metara.
 
 
To je veliki uspeh naše atletičarke, po drugi put osvojena svetska bronza i po prvi put preskočenih sedam metara, koje Ivanu Španović svrstavaju među najuži krug kandidata za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Riju naredne godine.
 
Ivani Španović čestitku je prvi uputio gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, rečima da se  Zrenjanin ponosi njom i od srca čestita na rezultatu koji je i obećala, preskočivši magičnu granicu od sedam metara.
 
"Tvoj rodni grad s velikom pažnjom pratio je takmičenje u Pekingu. Hvala ti na bronzanoj medalji zlatnog sjaja i načinu na koji si čitavom atletskom i sportskom svetu predstavila svoj Zrenjanin i svoju Srbiju. Hvala ti i što si svojim uspehom uveličala naše današnje slavlje, Veliku Gospojinu, slavu Grada Zrenjanina. U ime Grada Zrenjanina, svih Zrenjaninaca, i u svoje lično ime, još jednom ti upućujem najiskrenije čestitke", poručio je gradonačelnik Janjić u čestitiki upućenoj Španovićevoj.