Koncert Zrenjaninske filharmonije, prvi koncert na rekonstruisanom trgu

Koncert Zrenjaninske filharmonije održan je sinoć na glavnom gradskom trgu, u sklopu muzičkog programa ovogodišnjih 30. "Dana piva". 

 

 

Bio je to ujedno i prvi koncert održan na rekonstruisanom Trgu slobode, a po mišljenju mnogih i najavi Organizacionog odbora manifestacije, najprestižniji događaj ovogodišnjih  “Dana piva”.

 

 

 

Zrenjaninska filharmonija, čiji je direktor Roman Bugar, okuplja muzičare koji su se školovali u zemlji ali i u svetu, u čuvenim školama u Rusiji, Švajcarskoj, Austriji, a danas su angažovani i u Beogradskoj filharmoniji, Operi u SNP-u, Vojvođanskom simfonijskom orkestru, a svoj rad obnovila je nakon 60 godina.

 

 

 

60 vrhunskih muzičara je pod dirigentskom palicom Mikice Jeftića izvela dela Verdija, Pučinija, Štrausa, Čajkovskog i drugih velikih kompozitora, gromoglasnim aplauzima nagrađeni su solisti Ana Aleksić Šajrer, Vesna Marković i Saša Štulić, a predstavio se i zrenjaninski hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ koji je za sinoćnji nastup spremila Senka Milisavljević. Program je vodila Branka Jajić.