Najbrže pivopije jubilarnih "Dana piva" ponovo Martina i Martin

"Zaštitni znak" manifestacije "Dani piva" od njenih početaka, takmičenje u brzom ispijanju piva, i ove godine obeležio je dobar odziv učesnika. Trideset takmičara, među kojima i tri žene, nadmetali su se tokom četiri festivalske večeri na Žitnom trgu, a finale je održano u subotu, 29. avgusta.
 
Pobednici su nagrađeni novčanim nagradama i poklon-paketima pivare "Karlsberg", a nagrade najboljima uručio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.
 
 
Finalisti u muškoj konkurenciji su odmerili snage u ispijanju litarske krigle piva, a ubedljivu pobedu odneo je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke koji je pivo ispio za 3,94 sekunde, dok je drugoplasirani, Zrenjaninac Oliver Čilag, zabeležio vreme od preko 6 sekundi.
 
 
U ženskoj konkurenciji pobednica je Martina Trajković iz Leskovca koja je kriglu sa pola litre piva ispila za 4,15 sekundi. Zanimljivo je da isti "tandem" pobeđuje već treću godinu zaredom. Martini je to prvi put pošlo "za kriglom" 2013. godine, dok je Kajtazi već sedmostruki pobednik ovog jedinstvenog nadmetanja u Zrenjaninu.
 
 
Pobednicima u obe konkurencije pripala je nagrada u iznosu od 40 hiljada dinara, dok su drugo i trećeplasirani osvojili, odnosno osvojile, 20 i 10 hiljada dinara.
 
 
Takmičenje u brzom ispijanju piva i ove godine imalo je brojnu publiku, a pivopije ne samo da su stigle u Zrenjanin iz drugih gradova, već su uspele i ovoga puta da odnesu pobedu u obe konkurencije.