Obnova biciklističkih staza na Bagljašu, Pančevačkoj, od Zrenjanina do Ečke

Osim radova u centru grada, komunalna infrastruktura obnavlja se na više lokacija u gradu, a između ostalog, vrši se i sanacija oštećenih biciklističkih staza. U toku su radovi na Bulevaru Veljka Vlahovića na Bagljašu i celom dužinom staze od Zrenjanina do Ečke, a iz JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" najavljuju i obnovu staze u Pančevačkoj ulici, na koju se "nastavlja" staza ka Ečkoj.
 
 
 
Biciklistička staza duž Bulevara Veljka Vlahovića najviše je pretrpela oštećenja usled podizanja korena masivnih platana, posađenih uz stazu, i na tim delovima biće u potpunosti obnovljena. 
 
U dotrajalom stanju je i staza između Zrenjanina i Ečke, pa će ona takođe biti kompletno rekonstruisana u celoj dužini. U toku je uklanjanje materijala sa dosadašnje staze i zemlje s obe strane i nakon rašćišćavanja i nasipanja nove podloge, pristupiće se asfaltiranju. 
 
 
 
Kako je naveo direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić, finansijska sredstva za ove radove preostala su nakon završetka radova na Trgu slobode, koji su koštali manje nego što je prvobitno planirano.