Održana VI Međunarodna kajakaška regata ''Begej 2015''

Kako je i najavljeno pre nekoliko dana, danas je u Zrenjaninu, na delu Begeja kod magistralnog mosta u centru grada, održana VI Međunarodna kajakaška regata "Begej 2015". Takmičenje je organizovano u okviru sportskog dela manifestacije "Dani piva", a dobar domaćin bio je kajak klub "Begej", koji je ugostio oko 150 mladih takmičara iz deset klubova, iz naše zemlje, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Grad Zrenjanin podržao je ovo takmičenje, koje je svečano otvorio i kasnije najuspešnijim kajakašima dodelio medalje, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. 
 
 
- Drago nam je što imamo reku, naš Begej, na kom se mogu održavati  ovakva takmičenja i posebno što danas imamo takmičare i goste iz deset klubova iz naše zemlje i inostranstva. Grad Zrenjanin pomogao je organizaciju regate, jer smatramo da sve ovo doprinosi promociji grada i želimo da sva deca koja su danas došla da se ovde takmiče, iz Zrenjanina ponesu najlepše utiske, baš kao što su i drugi gosti poneli lepe utiske nakon sinoćnjeg koncerta, kao i sa drugih dešavanja na ovim jubilarnim "Danima piva" – istakao je Santovac.
 
 
- Održali smo i ove godine tradicionalni, međunarodni karakter regate, potrudili smo se da sve protekne u najboljem redu i drago mi je da su ispunjeni svi uslovi da deca mogu dobro da veslaju – naglašava predsednik kajak kluba "Begej" Goran Đorđević i dodaje da su planirane 24 trke, da su za najbolje obezbeđene medalje, kao i da je jedna trka posvećena sećanju na nekadašnjeg člana uprave klube – memorijalna trka Jovice Manojlovića. 
 
 
 
Regata je okupila takmičare u mlađim kategorijama, a najveći broj učesnika je bio uzrasta od 10 do 14 godina. Organizatori ističu da upravo žele da daju akcenat na tom uzrastu, kako bi u godinama koje predstoje, zrenjaninski kajakaški klub, ali i drugi u našoj zemlji, iznedrili takmičare koji se s uspehom mogu nadmetati u međunarodnoj konkurenciji. Upravo iz tih razloga, kajak klub "Begej" nastupio je na današnjoj regati sa 30 takmičara, te je u svakoj od  trka učestvovao bar jedan član zrenjaninskog kluba.