Radovi na pešačkom mostu, novi mobilijar u centru, obnovljen postament spomenika

Intenzivni radovi na obnovi gradske komunalne infrastrukture nastavljaju se nesmanjenim intenzitetom, a kako objašnjavaju u JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada", trenutno su u toku radovi koji imaju za cilj uređenje pojedinih gradskih lokacija uoči jubilarne, 30. manifestacije "Dani piva", koja počinje 26. avgusta. Očekuje se rekordan broj posetilaca do sada, a s obzirom da se najveći koncerti organizuju na rekonstruisanom Trgu slobode, čine se napori da se svi predviđeni radovi na ovoj lokaciji do tada privedu kraju.
 
 
 
Mermerne ploče na postamentu spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću, koje su uklonjene tokom radova na popločavanju trga, vraćene su na mesto i ceo postament je u potpunosti obnovljen. Očekuje se i montiranje dvadesetak stubova javne rasvete, čime će Trg slobode konačno i "zasijati". Ploče na trgu koje su, po nekim navodima koji su se mogli čuti u javnosti, "već oštećene", ustvari su samo privremeno postavljene na mesta predviđena za stubove rasvete i  nakon postavljanja tih stubova biće uklonjene ili složene kako je predviđeno. 
 
 
Dopremljen je i deo budućeg mobilijara – 40 novih kanti za otpatke, koje će biti raspoređene na Trgu slobode i Ulici Kralja Petra Prvog, a deo je postavljen i duž Ulice Kralja Aleksandra Karađorđevića. Iz glavne ulice uklonjene su dosadašnje klupe koje će, nakon reparacije, delom biti postavljene u Gradskoj bašti, a u pešačkoj zoni biće postavljene nove. 
 
 
 
Zbog boljeg i bezbednijeg prilaza Žitnom trgu izvode se i radovi na pešačkom mostu. Uklonjena je dotrajala kocka na prilazu mostu od strane trga i umesto nje biće postavljene granitne ploče, čime će ulaz iz pešačke zone na centralni plato "Dana piva" pružati drugačiju sliku nego do sada. Popravljaju se i preslažu oštećene ploče i s druge strane mosta, na Trgu dr Zorana Đinđića, gde će se takođe odvijati programi manifestacije.
 
 
 
U toku su radovi na uklanjanju Filkovićeve kuće u centru Zrenjanina, čijim će završetkom biti značajno povećana "prohodnost" pešačke zone, jer će se ukloniti zaštitna ograda koja zatvara polovinu glavne ulice. To će biti izuzetno važno tokom "Dana piva" i mnoštva posetilaca na relaciji između dva gradska trga.