Radovi u centru - na jesen predstoji sadnja 76 stabala

Građevinski radovi na Trgu slobode praktično su privedeni kraju, a ono što predstoji na jesen i što će predstavljati pravi završetak ovog kompleksnog posla u centru Zrenjanina jeste sadnja čak 76 stabala, na samom trgu, Ulici Kralja Petra Prvog i početku Ulice Cara Dušana.  
 
 
Na Trgu slobode više nema gradilišnih ograda, osim oko budućih fontana, tako da su sada u funkciji sve pešačke komunikacije. Poslednji radovi na trgu bili su na parternom uređenju okoline Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin", prema Pupinovoj ulici i glavnoj pošti, i nakon njih je onemogućeno i parkiranje vozila uz samu zgradu, što je predstavljalo veliki komunalni problem.
 
 
 
Ulaz na trg motornim vozilima onemogućen je postavljanjem zaštitnih stubova između Narodnog muzeja i Gradske kuće, zgrade DDOR Novi Sad i Gradske kuće, kao i ispred hotela Vojvodina, na pristupu trgu iz Gimnazijske ulice i biblioteke, gde je onemogućen pristup trgu iz Pupinove.
 
Na Trgu slobode biće zasađena 43 stabla, što je više od prvobitno planiranog broja. Za buduće drvorede postavljeno je 37 metalnih okvira, identičnih kao u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića, a na preostalih šest ostavljenih mesta za sadnju okviri će biti postavljeni tokom narednih dana. 
 
 
 
Očekuje se i postavljanje stubova javne rasvete, kako bi trg pružao adekvatnu sliku i u večernjim časovima, što je takođe bio dugogodišnji problem. Renovira se i kiosk ispred biblioteke, koji će se izgledom takođe uklopiti u rekonstruisani trg. 
 
Nakon završetka radova na parternom uređenju parne strane Ulice Kralja Petra, u toku je poslednja faza radova na neparnoj strani, ispred zgrade Regionalne privredne komore.  Završava se trotoar i parking prostor, u kombinaciji behaton ploča, granitne kocke i klinker opeke. U ovoj ulici takođe je predviđena sadnja drvoreda s obe strane, ukupno je planirano postavljanje 23 sadnice - 11 na parnoj i 12 na neparnoj strani ulice. Uređenjem ove, kao i početnog dela Ulice Cara Dušana, gde će biti zasađeno još 10 stabala, praktično će se već skretanjem s magistrale - Bulevara oslobođenja – ulaziti u centralnu gradsku zonu, obnovljenog izgleda i kompletno rekonstruisanih podzemnih instalacija.