Santovac posetio zrenjaninske kajakaše - sve spremno za regatu ''Begej 2015''

Zrenjaninski Kajak klub "Begej" organizuje u subotu, 29. avgusta, šestu Međunarodnu kajak kanu regatu mlađih kategorija "Begej 2015". Ova manifestacija održava se u okviru sportskog dela programa "Dana piva" i počinje u 11 časova, na reci Begej uzvodno od magistralnog, pa do velikog pešačkog mosta.
 
 
Tim povodom zrenjaninske kajakaše posetio je juče zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. Tokom razgovora s rukovodstvom, trenerima i članovima kluba, on se uverio da pripreme za ovo veliko takmičenje teku u najboljem redu i da će naš grad i ove godine spreman dočekati brojne mlade kajakaše iz naše zemlje i okruženja. Naglasio je i da je cilj Grada Zrenjanina da što veći broj dece uključi u sportske aktivnosti, a ovaj klub daje dobar primer za to, jer se u poslednje vreme u njega upisalo se dosta dece. 
 

- Grad Zrenjanin podržavao je do sada kajak kanu regatu i to će učiniti i ovoga puta, jer nam je cilj da što bolje ugostimo naše goste i učesnike ovog sportskog takmičenja i to je dobra prilika za promociju grada. Prošle godine imali smo 300 učesnika iz više od 20 klubova, a očekujemo veliki broj takmičara i ovoga puta – rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina i pozvao sugrađane da u subotu prepodne dođu na obale Begeja i u što većem broju prisustvuju atraktivnom nadmetanju mladih kajakaša i kanuista.
 
 
Kajak klub "Begej" je pokrenut, tačnije obnovljen pre samo šest godina, ali je i za to kratko vreme ostvario niz dobrih rezultata i privukao brojne mlade članove. Između ostalog, svake godine uspešno organizuje regatu koja privlači pažnju Zrenjaninaca, ukazuje na značaj tog sporta i nastavlja bogatu tradiciju koju grad ima kada su u pitanju sportovi na vodi. 
Klub je, zahvaljujući pomoći lokalne samouprave, nabavio nove čamce i trenažer, koji će značajno pomoći u pripremi takmičara za nastupe na regatama, a učinio je i dosta na afirmaciji i popularizaciji kajakaškog i kanu sporta.
 
 
Predsednik kluba Goran Đorđević ističe značajnu podršku grada tom sportskom kolektivu i razumevanje za njihove potrebe i naglašava da kajakaški sport u Zrenjaninu, ali i u celoj Srbiji, ide uzlaznom putanjom, o čemu govore i medalje na nedavno održanom Svetskom šampionatu u Milanu.
- Želimo da i u Zrenjaninu omasovimo kajakaški sport i dovedemo što više dece. Tokom poslednjih godinu dana poboljšali smo uslove za rad u klubu, kako bi na takmičenjima imali zapažene rezultate – navodi on, dok njegov brat Srđan Đorđević, inače sekretar kluba iznosi podatke o članstvu u klubu.
 
- Prioritet nam je uzrast dece od 8 do 14 godina, što nam je potencijal da u narednih pet-šest godina budemo konkurentni najboljim klubovima u zemlji i da možemo da očekujemo državne prvake u kadetskoj i u juniorskoj kategoriji. Trenutno je u klubu oko 40 dece, sva će učestvovati na predstojećoj regati i nadam se da ćemo u svakoj trci aktivirati bar pet pa do maksimalno sedam mini-kajaka kojima raspolažemo, odnosno da ćemo toliko imati i naših takmičara – ističe Srđan Đorđević.