Tradicionalni koktel u Gradskoj bašti okupio rekordan broj zvanica

Tradicionalni koktel u Gradskoj bašti koji priređuje gradonačelnik Zrenjanina svake godine povodom manifestacije "Dani piva", sinoć je okupio rekordan broj zvanica do sada, više stotina, a ovaj atraktivni prostor Gradske kuće bio je tesan za sve one koji su želeli da odaju priznanje gradonačelniku Čedomiru Janjiću za, po već sada mnogim ocenama, najbolje organizovane i najmasovnije posećene "Dane piva" tokom tri decenije njihovog trajanja. 
 
 
Koktelu su prisustvovali brojni gosti manifestacije iz drugih sredina, zvanice iz političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i bratskih i gradova prijatelja. 
 
Domaćin prijema, gradonačelnik Zrenjanina, sa saradnicima, ističe da se dan organizovanja svečanosti u Gradskoj bašti ove godine podudario sa danom obeležavanja slave grada. On je naglasio da je "tradicija na našoj strani".
- Obeležavamo i organizujemo tridesete "Dane piva", tradicionalnu manifestaciju koju smo ove godine podigli na viši nivo i privukli mnogo, mnogo gostiju i nastavićemo da to tako organizujemo i naredne i sledećih godina. Svim Zrenjanincima čestitam današnju slavu, Veliku Gospojinu, i želim ličnu sreću i zdravlje.
 
 
 
Upitan da prokomentariše izuzetan odziv gostiju i zvanica na svečani prijem, Janjić je odgovorio da se "verovatno po gostima i domaćini poznaju".
- Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo zbog te činjenice i meni je drago da su svi ovi ljudi prepoznali moj rad i rad mojih saradnika i došli da večeras zajedno proslavimo slavu grada – istakao je gradonačelnik Janjić. 
 
 
Prijemu u Gradskoj bašti prisustvovali su i predstavnici bratskih gradova Arada iz Rumunije, opštine Krnjak u Republici Hrvatskoj, Bijeljine i Trebinja u Republici Srpskoj. Među zvanicama bio je i Njegovo preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor, koji je jučerašnji dan proveo u Zrenjaninu, obeležavajući slavu grada, Uspenje Presvete Bogorodice. 
 
Goste svečanog koktela dočekivali su gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, predsednica Skupštine grada Eleonora Marjanović i zamenik predsednice Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev, a posebnu dobrodošlicu  svima je poželeo gradonačelnik Janjić. 
 
 
Rekordan broj zvanica do sada, kao i ukupna organizacija ovog prijema, predstavljaju priznanje lokalnoj samoupravi na svim naporima koje je učinila da jubilarni, trideseti "Dani piva" budu manifestacija koja umnogome prelazilazi lokalne okvire i po posećenosti ih svrstava među vodeće manifestacije u Srbiji.