U prethodna tri meseca, tri stotine novih radnih mesta u ''Drekslmajeru''

U pogonima "Drekslmajera" u našem gradu trenutno je zaposleno više od 3.300 radnika,a postoji mogućnost otvaranja i nove proizvodne hale, ali je o tome još rano govoriti, rekao je generalni direktor pogona Drekslmajer Grupe u Zrenjaninu, Andreas Veber prilikom današnje posete gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića proizvodnim pogonima te kompanije.

 

 

Gradonačelnik je, zajedno sa svojim saradnicima, obišao pogone i novootvoreni sektor seče kablova gde su zaposleni novi radnici za koje su predhodno organizovane višemesečne obuke u pogonima te kompanije u Rumuniji i Moldaviji, kao i treninzi u Zrenjaninu. 

Novootvoreni sektor stvorio je mogućnosti da se u Drekslmajeru u poslednja tri meseca zaposli čak više od tri stotine novih radnika. 

Kako je nakon obilaska pogona i razgovora sa menadžmentom istakao, proširenje pogona i veliki broj zaposlenih jeste dokaz da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje.

 

 

- Nije malo 30 novih radnih mesta, a kada kažemo da je u poslednja tri meseca ovde zaposleno 300 novih radnika, to je zaista sjajna vest za Zrenjanince. Kada sam podnosio izveštaj za godinu dana mog rada rekao sam da je zaposleno 1.637 Zrenjaninaca u zadnjih godinu i po dana, tada smo taksativno naveli gde su zaposleni, ali nismo naveli ovih 300 radnika jer su oni zaposleni u poslednja tri meseca - rekao je Janjić.

- Ohrabruje me još više što sam od direktora Vebera čuo da imaju velike planove i što planiraju dalje proširenje - dodao je gradonačelnik Janjić.

 

 

Postavljanjem proizvodnog procesa sečenja kablova i predmontaže ostvaren je potpuno integrisan proizvodni sistem u pogonu Drekslmajera u Zrenjaninu, a po rečima direktora Vebera, potpuno integrisana proizvodnja znači da svi proizvodni koraci, od sečenja kablova do sklapanja, modul montaže i finalnog sklapanja mogu biti urađeni u jednom pogonu. Ovaj oblik proizvodnje obezbeđuje maksimalnu efikasnost pošto međukoraci, kao što su pakovanje, prepakivanje ili transport, više nisu potrebni.

 

 

Andreas Veber je rekao da je, zahvaljujući novom sektoru, ta kompanija poslala jasnu poruku da ima dugoročne planove za Zrenjanin i investicije u Srbiji, a da je realizacija tog projekta donela još 300 novih radnih mesta.

- Takođe, ovo je korak napred ka automatizovanoj visokoj tehnološkoj proizvodnji za koju nisu potrebni samo kvalitetni radnici, već i tehničari i inženjeri koji će moći da programiraju i održavaju mašine - kazao je Veber.

 

 

Kako je istakao, Drekslmajer se odlučio da svoje pogone izgradi u Zrenjaninu jer postoje visokokvalifikovani radnici, ali i zbog veoma pozitivne poslovne klime u Srbiji i tom gradu i najavio mogućnost izgradnje novog pogona, o čemu je, kako je rekao, još rano govoriti.

Drekslmajer Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.