Zrenjanin domaćin turnira VIP Masters prvenstva Srbije u odbojci na pesku

Zrenjanin će tokom predstojećeg vikenda, od 7. do 9. avgusta, biti domaćin turnira VIP Masters prvenstva Srbije u odbojci na pesku, sedmog u ovogodišnjem ciklusu takmičenja, a mečevi će se održati na prostoru parkinga "Prevlaka" – saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući.
 
Zrenjanin je po drugi put organizator tog turnira, i nakon što je prošle godine naknadno uvršten među gradove domaćine, u ovogodišnjem ciklusu VIP Masters prvenstva Srbije još marta meseca odlučeno je da naš grad bude jedan od devet ravnopravnih organizatora. Karavan odbojke na pesku startovao je 26. juna u Velikom Gradištu, a završava se finalnim turnirom na beogradskoj Adi Ciganliji, od 26–29. avgusta. Uz Zrenjanince, priliku da uživaju u najkvalitenijoj odbojci na pesku imali su ili će imati i ljubitelji tog sporta u Velikom Gradištu, Kraljevu, Baču, Čajetini, Novom Sadu, Šapcu, Somboru i Beogradu.
 
Manifestaciju u Zrenjaninu su javnosti predstavili članica Gradskog veća za resor sporta Zlatana Ankić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura i odbojkašica Svetlana Simić, učesnica predstojećeg turnira.  
 
 
Zlatana Ankić rekla je da je Zrenjanin prošle godine bio izuzetno dobar domaćin i da očekuje da ove godine bude još bolji. Ona je napomenula da će mečevi pretežno biti održavani u večernjim časovima, te da će ambijent parkinga, sa dosta zelenila, dobrim mogućnostima za postavljanje rasvete i parkiranje vozila u drugom delu parkinga privući veliki broj naših sugrađana, posebno onih najmlađih.
- Pozivam svu decu da uzmu učešće u besplatnoj "Školici odbojke" Vanje Grbića, a sve ljubitelje odbojke na pesku da prisustvuju mečevima na ovom turniru. Priroda radova na Trgu slobode onemogućila nas je da organizujemo turnir na toj lokaciji, kako je prvobitno planirano, ali smo promenom lokacije nešto i dobili – lep prostor sa hladovinom na kom možemo postaviti tribine i generalno mislim da će biti prijatno tokom ova tri dana – kazala je Ankićeva i dodala da se ovim turnirom ne završavaju aktivnosti na pesku. 
- Ponedeljak i utorak smo rezervisali za "Leto na pesku", manifestaciju tokom koje će naši sportski klubovi i deca imati priliku da prezentuju različite sportove svojim sugrađanima. U sredu, 12. avgusta, je Međunarodni dan mladih, uz učešće omladine i volontera u različitim aktivnostima. 
 
Simo Salapura najavio je učešće na turniru između 20 i 25 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. U petak će, kako je rekao, u terminu od 11 do 19 časova biti održane kvalifikacije, dok glavni turnir počinje od 20 časova.
- "Školica odbojke" Vanje Grbića je prošle godine predstavljala pravu atrakciju, a sada će se održati u subotu od 10 i 17 časova i u nedelju od 15 časova, i ja takođe pozivam svu decu i odbojkaške klubove da uzmu učešće u njoj. Konačnu satnicu turnira za subotu i nedelju objavićemo na sajtu Sportskog saveza, a ona će zavisiti od broja prijavljenih ekipa, trajanja utakmica, itd – naglasio je Salapura. On je i detaljnije najavio program obeležavanja Dana mladih.
- Naša Kancelarija za mlade, u saradnji sa Sportskim savezom, organizovaće toga dana nekoliko sadržaja. Nakon sportskog dela biće organizovana i pokazna vežba Žandarmerije u centru grada, kao i kulturno-zabavni program u okviru "Korzo festa".
 
 
Odbojkašica iz Kleka Svetlana Simić će u paru sa Aleksandrom Frajtović pokušati da ostvari što bolji plasman na turniru u Zrenjaninu. S prethodnih turnira nosi pozitivne utiske i očekuje da će i Zrenjanin biti dobar organizator.
-  Čast mi je što ću biti i domaćin ovako divnog turnira i drago mi je što ću na njemu i učestvovati. Ovo mi je prva sezona igranja bič-voleja na turnirima u Srbiji, na prethodnom smo Aleksandra i ja izgubile u finalu, nadamo se da ćemo sada biti malo uigranije i očekujemo dobar rezultat u konkurenciji u kojoj će biti i sve devojke s kojima zajedno nastupamo u reprezentaciji – iznela je svoja očekivanja Simićeva.