Gradonačelnik u obilasku infrastrukturnih radova u MZ ''Dositej Obradović''

Investicione aktivnosti u Zrenjaninu ne prestaju i tokom prvih jesenjih dana i odvijaju se na više gradskih lokacija. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, zajedno sa direktorom JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem, posetili su danas mesnu zajednicu "Dositej Obradović" i obišli radove na rekonstrukciji i izgradnji biciklističkih staza i trotoara u Pančevačkoj ulici i u naselju "4. jul".
 
 
Jedan od većih problema za pešake u ovom delu Zrenjanina bio je nedostatak trotoara na samom početku Pančevačke ulice, neizgrađenoj parceli preko puta objekta "Gomeks total". Sada se i na tom potezu izvode radovi, čijim završetkom će kretanje biti bezbedno od Ulice Marka Oreškovića do semafora na ulazu u naselje "Ruža Šulman", a uporedo uz trotoar gradi se i biciklistička staza. Uz ove radove, u potpunosti se rekonstruišu dotrajali trotoari u samom naselju "4. jul", gde svaka kiša stvara probleme stanovnicima tog naselja.
 
 
 
Grad Zrenjanin i JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada" uložili su ove godine značajna sredstva u rekonstrukciju biciklističkih staza, a radovi će se izvoditi na još nekoliko lokacija, o čemu je govorio direktor "Direkcije" Goran Kravarušić.
- Nakon završetka ovih radova, predstoje radovi u Ulici Majora Gavrilovića, u MZ "Šumica", od ulice 6. maja do "Motela" i duž Ulice Cara Dušana. Izvođač radova je preduzeće "Štrabag – Vojvodinaput" iz Pančeva, a vrednost investicije je 100 miliona dinara.
 
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da se radovima u MZ "Dositej Obradović" rešavaju višegodišnji infrastrukturni problemi u ovom delu grada, ali ne samo ovde.
- Rešavamo probleme oko pešačkih staza i biciklističke staze u Pančevačkoj ulici, a počela je i gradnja potpuno novog trotoara na potezu od, takozvane, zgrade "Lepe Brene", gde nije bilo nikakve pešačke staze i gde ćemo sigurno pomoći našim građanima. Mnogo radimo i na obnavljanju i na izgradnji putne infrastrukture, pre svega mislim na pešačke i biciklističke staze. U potpunosti je obnovljena biciklistička staza od Zrenjanina do Ečke, duž obe strane Bulevara Veljka Vlahovića na "Bagljašu", sada u Pančevačkoj, a po završetku radova na ovoj lokaciji nastavljamo u još nekoliko ulica. Između ostalog, biće urađena kompletna rekonstrukcija biciklističke staze u Ulici Cara Dušana, staze koja je prilično oštećena – istakao je Janjić nakon današnjeg obilaska gradilišta.