Nastavljeni radovi na izgradnji školske sale u Ečki

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac posetili su prvog dana nove školske godine i osnovnu školu "Dr Aleksandar Sabovljev" u Ečki. U prvi razred te škole upisano je ove godine 30 učenika, od kojih 27 nastavu prati na srpskom jeziku, kod učiteljice Sofije Vujić, a troje u kombinovanom odeljenju, na rumunskom jeziku, kod učiteljice Lavinjike Brenda.
 
 
 
Janjić i Santovac uručili su đacima rančeve i pribor, kojima su se đaci neskriveno obradovali, a potom su obišli i gradilište sportske sale u dvorištu škole, gde su nastavljeni radovi na izgradnji tog značajnog objekta ne samo za učenike, već i za čitavo naselje Ečka. Nakon što je započela u martu prošle godine, gradnja je prekidana zbog različitih problema, ali je sada intenzivirana i očekuje se da u roku od pet meseci sala bude i privedena nameni. 
 
 
Biće to, po rečima direktora osnovne škole Marinela Bugara, istorijski trenutak za Ečku, čije generacije đaka već decenijama nastavu fizičkog vaspitanja izvode u nefunkcionalnom objektu atomskog skloništa, a selo u ovoj situaciji nema uslova za organizaciju bilo kakvih sportskih aktivnosti u zatvorenom prostoru.   
- Nismo ni očekivali da ćemo dobiti ovakvu, sada već mogu da kažem, sportsku mini-halu, sa prostorom za publiku, svim pratećim sadržajima i to će mnogo značiti i za Ečku i za okolna sela. Imamo i Kaštel, koji je sponzor rukometne reprezentacije Srbije, i ovde će moći da se trenira kada reprezentacija bude na pripremama. Mogućnosti su velike, ova sala će svima koristiti – kaže Bugar, koji posebno ističe odličnu saradnju s lokalnom samoupravom.  
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina naglasio je da se u Ečki gradi veća sala nego što bi inače trebalo da se gradi u naseljenim mestima, ali da za to postoje sasvim opravdani razlozi.
-  Nemamo adekvatnu salu u susednom Stajićevu, a Ečka je veoma blizu gradu i očekujem da će i neki sportski klubovi iz grada koristiti ovaj objekat. On će biti i velik i reprezentativan, u njemu će biti mesta i za publiku, tako da je sala planirana i za ozbiljnija takmičenja. Ima površinu od 1200 kvadratnih metara, tu su i tribine sa 200 mesta za sedenje i mislim da će sala biti sjajna – istakao je Čedomir Janjić nakon posete gradilištu.