Počela izrada Programa razvoja sporta grada

Program za razvoj sporta u Gradu Zrenjaninu izrađuje se u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014-2018 u okviru cilja 8.1. "Podizanje kapaciteta sporta na svim nivoima vlasti". Za potrebe izrade Programa Komisija za izradu i praćenje programa razvoja sporta u Gradu Zrenjaninu sačinila je i poslala upitnike svim akterima sportskog života u Zrenjaninu. Podaci prikupljeni na ovaj način daće uvid u aktuelno stanje sporta u Zrenjaninu i ukrštanjem sa postojećim podacima u bazama svih gradskih institucija prikazaće validnu sliku sporta. Na ovaj način, doći će se i do dobre polazne osnove za izradu Programa za razvoj sporta i drugih strateških dokumenata od značaja za Grad Zrenjanin.
 
 
Da je Grad Zrenjanin ozbiljno pristupio izradi Programa razvoja sporta govori i činjenica da se gradonačelnik Čedomir Janjić lično uključio u akciju, pa je njegovo obraćanje i molba za saradnju povodom dostave tačnih podataka stigla na adrese svih aktera zrenjaninskog sporta. U izradu Programa uključene su i najzanačajnije gradske institucije time što su dale svoje predstavnike za članove Komisije za izradu i praćenje programa razvoja sporta. Predsednica Komisije Zlatana Ankić ujedno je i članica Gradskog veća zadužena za sport, omladinu i regionalnu saradnju, zamenik predsednika Komisije je Zoran Kovački, inače zamenik načelnika Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, Simo Salapura je sekretar Sportskog saveza, a Jovan Lekić predstavlja Savez za školski sport grada Zrenjanina. Tehničku podršku, najviše u vidu metodologije izrade strateških dokumenata za jedinice lokalne samouprave, daje Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj "Banat".
 
U skladu sa postavljenim rokovima od strane nadležnih organa Republike Srbije i Grada Zrenjanina, planirano je da se izrada Programa za razvoj sporta završi do kraja ove godine, kada se očekuje i usvajanje dokumenta od strane Skupštine grada.