Počela nova školska godina - gradonačelnik uručio đačke torbe prvacima

Prvog dana školske 2015/16. godine u 27 osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina u školske klupe po prvi put je seo 1091 učenik, 548 dečaka i 543 devojčice. Već po tradiciji, Gradska uprava obezbedila je đačke torbe i osnovni školski pribor za sve prvake, a gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac posetili su po jednu školu u gradu i u naseljenim mestima i najmlađim školarcima uručili torbe i pribor.
 
 
 
U osnovnoj školi "Đura Jakšić" prvi razred će pohađati 68 učenika, u tri odeljenja u Zrenjaninu i u naseljenom mestu Jankov Most, gde je radna jedinica te škole na rumunskom jeziku. Gradonačelnik Janjić i njegov zamenik Santovac posetili su odeljenje I-2 učiteljice Sonje Vujaković, gde su ih dočekali mali đaci u žutim majicama, koje su dobili na poklon od mesne zajednice "Gradnulica", s kojom škola ostvaruje izuzetno uspešnu saradnju. Direktorka škole Vesna Mađarov kaže da je taj broj prvaka višegodišnji trend u naselju "Gradnulica", gde se škola nalazi i da je broj od tri odeljenja uobičajen.
 
 
- Htela bih i đacima prvacima, njihovim roditeljima i svojim kolegama da poželim srećan i uspešan početak nove školske godine. Zahvaljujem se i mesnoj zajednici "Gradnulica" koja tradicionalno prvacima poklanja majice za početak školske godine, u tri boje, svakom odeljenju u drugoj boji. Te majice deca koriste na nastavi fizičkog vaspitanja i kada idu negde van škole i vrlo su prepoznatljive. Mi koristimo i prostorije mesne zajednice, sada je renovirana svečana sala, koja nam je dragocena, a obnovljena je i fasada i zamenjena stolarija na delu zgrade gde su naša dva kabineta informatike. Đaci sada imaju sasvim dobre uslove za rad u školi – istakla je direktorka OŠ  "Đura Jakšić" Vesna Mađarov.
 
 
- Kao i prethodnih godina, mislim da smo obradovali naše đake-prvake, ali i njihove roditelje.  Pripremili smo za sve prvake školske torbe sa opremom koja će im koristiti i to ćemo danas podeliti u svih dvadeset sedam škola na teritoriji Grada Zrenjanina – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.
 
 
Poklon prvacima u ovoj školi obezbedilo je i preduzeće "Diginet", koje je izradilo kačkete u boji majica, kao i organizacija "Svetosavlje", koja je đacima poklonila sveske. Nakon što su dobili rančeve, mališani su s radošću njihov sadržaj – sveske i pribor – raširili po klupama i goste iz Gradske uprave i mesne zajednice "Gradnulica" pozdravili prigodnom recitacijom, a prvi školski dan završili su prepuni utisaka. 
 
Gradonačelnik i njegov zamenik posetili su danas i OŠ "Dr Aleksandar Sabovljev" u Ečki. Više o ovoj poseti u posebnoj vesti.