Stanisavljev i Gavranić na konferenciji o primeni posebnih mera

Zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev i sekretar Gradskog veća Nenad Gavranić učestvovali su juče u Beogradu na međunarodnoj konferenciji "Nadzor nad primenom posebnih mera – sa papira u praksu". Konferenciju je organizovao Beogradski centar za bezbednosnu politiku BCBP, u saradnji sa ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji.
 
Cilj konferencije bio je podsticanje diskusije o izazovima u nadzoru nad primenom posebnih mera tajnog prikupljanja podataka, o čemu su na skupu govorili Momir Stojanović, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, Goran Ilić, predsednik Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije i zamenik Republičkog javnog tužioca, Miroslav Panić, savetnik direktora Bezbednosno-informativne agencije, Marko Jovanović, viši savetnik Zaštitnika građana i Miroljub Vujović, sudija Višeg suda u Kraljevu.
 
 
Konferencija je održana kao deo projekta "Ko nas sluša: ka efektivnom spoljnom nadzoru upotrebe specijalnih istražnih mera", koji podržava ambasada Kraljevine Norveške. U okviru ovog projekta BCBP je sproveo istraživanje primene posebnih mera tajnog prikupljanja podataka, čiji su nalazi predstavljeni na početku konferencije.
 
 
Stanisavljev i Gavranić razgovarali su tom prilikom s predsednikom Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije Momirom Stojanovićem i uputili mu poziv da poseti Grad Zrenjanin. Po rečima Stanisavljeva, Stojanović je pokazao interesovanje za ovu problematiku na lokalnom nivou i izrazio želju da u najskorije učini zvaničnu posetu našem gradu.