Stefanović: Zrenjanin dobar primer saradnje policije i lokalne samouprave

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, sa svojim saradnicima i direktor Policije Milorad Veljović posetili su danas Zrenjanin i tom prilikom prisustvovali primopredaji dva nova vozila, poklon Grada Zrenjanina Policijskoj upravi, a zatim i tribini “Bezbednost građana” održanoj u konferencijskoj sali hotela “Vojvodina”.

Ministar i direktor Policije najpre su održali sastanak u Plavom salonu Gradske kuće sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, zamenikom Sašom Santovcem i Goranom Kneževićem.

 

 

Održan je i sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Zrenajnin na kome se razgovaralo o stanju bezbednosti u našem gradu.

Gradonačelnik Janjić uručio je zatim ključeve dva nova vozila "Dačia Daster" za interventne patrole načelniku PU Zrenjanin Bojanu Markoviću.

Ministar Stefanović ocenio je da je to dobar primer saradnje lokalne samouprave i policije .

 

 

- Zahvaljujem se gradonačelniku Zrenjanina koji je učinio veliku stvar za nas jer policija zaista radi 24 sata i ovaj poklon Policijskoj upravi je dobar primer saradnje lokalne samouprave i policije - rekao je novinarima Stefanović.

Kako je rekao, u planu je da se sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu nastavi realizacija projekata video nadzora u gradu koji će popraviti nekoliko najvažnijih saobraćajnica, a taj softver će, naveo je, moći da analizira registarske tablice i ukaže da li su vozila pod potragom ili na bilo koji način interesantna policiji.

 

 

- Proširićemo to, kako sredstva budu dozvoljavala, i na školska dvorišta i svim drugim bezbednosno interesantnim mestima kako bismo većim brojem tehničkih sredstava pomogli tamo gde ne možemo imati policajca, i da povećamo kapacitete policije - rekao je on.

Kako je naveo, dobro je što je u Policijskoj upravi Zrenjanin zabeležen veoma nizak kriminalitet i povećan broj rešavanja svih krivičnih dela, a, srećom, najtežih krivičnih dela nema.

 

 

- Očekujem da se pojača rad na rasvetljavanju razbojničkih krađi i pljački, to je nešto što građani i ovog dela Srbije i cele Srbije očekuju od nas. Pohvalno je i to što se ozbiljno radilo na suzbijanju narko tržišta. Osećam da postoji dobro raspoloženje u ovoj Policijskoj upravi da se radi, ohrabrio sam ljude i rekao da očekujem da ih ti dobri rezultati ne uljuljkaju i da ne pomisle da je to dovoljno dobro za građane Srbije. Dobro je samo kada je stopa nula i kada nemamo dece koja nam ginu na ulicama i kada imamo kriminalce iza rešetaka - dodao je on.