Zrenjanin početkom oktobra domaćin Balkanskog šampionata u tekvondu

Grad Zrenjanin juče je posetio Zoran Ćendić, član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije i generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije. Povod za posetu je organizacija Balkanskog šampionata u tekvondu, koji će se održati u Zrenjaninu, od 2. do 4. oktobra ove godine. Našem gradu predstoji, dakle, organizacija još jednog značajnog međunarodnog takmičenja u sve popularnijem olimpijskom sportu, koji i u Zrenjaninu ima brojne pristalice.
 
Ćendić je tom prilikom održao sastanak u Gradskoj kući, kom su prisustvovali Slaviša Perić, predsednik Nadzornog odbora Tekvondo asocijacije Srbije, potpredsednik Tekvondo asocijacije Vojvodine i predsednik Tekvondo kluba "Zrenjanin" i Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina, u svojstvu domaćina i predstavnika organizatora.
 
 
Nakon sastanka u Gradskoj kući, Ćendić, Perić i Stanisavljev su obišli novu halu sportova, "Kristalnu dvoranu", gde su se, u razgovoru s direktorom Javne ustanove "Sportski objekti" Zrenjanin Goranom Fijatom, uverili da će taj reprezentativni gradski sportski objekat, kao i u brojnim prilikama do sada, u potpunosti biti spreman da ugosti brojne takmičare i posetioce šampionata.   
 
- Generalnog sekretara Tekvondo asocijacije Srbije smo upoznali i sa smeštajnim kapacitetima našeg grada, jer se na ovom šampionatu očekuje učešće preko 600 takmičara.  Drago mi je što sam danas bio domaćin tehničkim organizatorima šampionata, a još više što će naš Zrenjanin biti još jednom, po ko zna koji put, domaćin nekom velikom sportskom takmičenju –  istakao je Ljubomir Stanisavljev.
 
Tekvondo sport, iz brojne porodice borilačkih sportova, u našoj zemlji doživljava veliku ekspanziju nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje Milice Mandić u Londonu, 2012. godine. Naši će takmičari učestvovati i na narednim Olimpijskim igrama u Riju, naredne godine, a predstojeći Balkanski šampionat u Zrenjaninu biće odlična prilika za nastup i odmeravanje snaga reprezentativaca Srbije u jakoj međunarodnoj konkurenciji.