Zrenjaninski akademci u radnoj poseti Skupštini grada

U radnoj poseti Skupštini grada juče je boravila zajednička delegacija studenata Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" i Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Zrenjanina. Uobičajeno je da Gradsku kuću i organe lokalne samouprave posećuju osnovci i srednjoškolci, ali su posete studenata ređe, pa je tako aktuelizovana ideja od pre nekoliko godina da radne posete akademaca budu deo redovnih aktivnosti Skupštine grada. 
 
 
Sedmočlanu delegaciju primili su zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i član Gradskog veća Dušan Radišić. Iako Zrenjaninci, ovi studenti uglavnom nisu do sada posećivali Gradsku kuću, a posebno ne prostore u kojima se održavaju sednice Skupštine grada i Gradskog veća i gde se pripremaju i donose odluke vezane za funkcionisanje grada. Oni su sa Stanisavljevim i Radišićem prvo razgovarali u kabinetu predsednice Skupštine grada, da bi potom obišli i salu Gradskog veća i Baroknu, odnosno skupštinsku salu. 
 
 
Studente je posebno interesovao način funkcionisanja Skupštine i organizacija rada i zasedanja, a Gradsku kuću posetili su na sopstveni zahtev. S radom i organima Skupštine upoznao ih je Ljubomir Stanisavljev, a s radom Gradskog veća Dušan Radišić. Takođe, imali su priliku i da saznaju nešto o istorijatu zgrade i Barokne sale, u svetlu predstojećeg jubileja – dva veka od početka izgradnje – koji sledi naredne godine. 
 
 
Nakon ove posete, zamenik predsednice Skupštine grada ističe da cilj posete nije bio samo da se studenti upoznaju s funkcionisanjem Skupštine, već i da saznaju na koje sve načine Grad Zrenjanin stvara ambijent da bi oni, po završetku studija, stečena znanja mogli da primene u gradu u kom su se i školovali.
- Studentima zrenjaninskog fakulteta i Visoke tehničke škole poručili smo da lokalna samouprava preduzima niz aktivnosti i stvara ambijent u kom bi oni, po završetku studija, mogli da ostanu u Zrenjaninu, da ovde pronađu posao i zasnuju porodice. Želja nam je da ovde ostvaruju egzistenciju i da ne odlaze u druge sredine, već da znanja koja su stekli u ovom gradu na najbolji način pretoče u praksu – istakao je Stanisavljev.