Centar grada - novi mobilijar, rasveta, pešački prelaz u krivini...

U toku je obeležavanje prvog "zakrivljenog" pešačkog prelaza u Zrenjaninu koji, u samoj krivini, spaja suprotne strane Subotićeve i Ulice Narodnog fronta sa Trgom slobode. Učesnici u saobraćaju privikavaju se na novi režim u centru grada, ali novine stižu i dalje – nakon što je pre nekoliko dana obeležena biciklistička staza od Malog mosta do Gradske bašte, od danas će vozači motornih vozila, motocikala, ali i bicikala morati posebnu pažnju da vode o pešacima koji su dobili širok prelaz i otvoren pristup Trgu slobode. Prve reakcije Zrenjaninaca na ove velike promene u saobraćaju, naročito onih naših sugrađana koji su pretežno pešaci, su izuzetno pozitivne.
 
 
 
 
Danas se na Trgu slobode postavlja i novi mobilijar – oglasni stubovi i svetleći dvostrani bilbordi. Stubovi se postavljaju na više mesta po trgu, dok su bilbordi za buduća raznovrsna oglašavanja skoncentrisani na potezu između stubova rasvete pored pozorišta, galerije i Komercijalne banke.
 
 
 
Završeno je postavljanje nove rasvete u nekoliko ulica u centru grada, pa će tako stilizovani fenjeri zasijati duž Skerlićeve, Gimnazijske i Ulice Svetozara Markovića. S obzirom na raspoložive gabarite ovih ulica i dosadašnju praksu, odustalo se od postavljanja klasičnih stubova rasvete i prisupilo ovakvom rešenju – fenjeri su montirani na fasade zgrada, a ono što je još značajnije jeste da će, po prvi put, rasvetu dobiti i delovi ulica u kojima je do sada uopšte nije bilo – Skerlićeva, celom dužinom, i deo Svetozara Markovića.