Donacijom Crvenog krsta Gornje Austrije, renovirana sala Crvenog krsta Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac prisustvovali su svečanom otvaranju Velike sale Crvenog krsta Zrenjanin, obnovljene zahvaljujući pomoći i podršci Crvenog krsta Gornje Austrije.

Tom prilikom prikazan je i film, odnosno prikaz fotografija sale u funkciji magacinskog prostora, fotografije posete predstavnika Gornja Austrija i potom fotografije radova na obnovi, a nastupili su i hor i profesori Muzičke škole "Josif Marinković" iz Zrenjanina.

 

 

Gradonačelnik Janjić je istakao značaj Crvenog krsta koji se, kako je rekao,  ne ogleda samo u kriznim situacijama i prilikama. 

- U kontinuitetu ova organizacija vrši edukaciju najmlađih, prisutna je na gradskim manifestacijama, ukazuje građanima Zrenjanina na važnost humanosti u društvu i potrebu za pružanjem solidarnosti svim ugroženim kategorijama stanovništva. U svim tim aktivnostima Crveni krst će uvek imati podršku Grada Zrenjanina. U uverenju da će i ovaj renovirani prostor dodatno doprineti radu i aktivnostima Crvenog krsta u našem gradu, zahvaljujem svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a posebnu zahvalnost upućujem Crvenom krstu Gornje Austrije - rekao je gradonačelnik Janjić. 

 

 

Ginter Mejer, potpredsednik Crvenog krsta Gornje Austrije je rekao da saradnja sa Crvenim krstom Vojvodine traje unazad trinaest godina tokom kojih je bilo mnogo realizovanih projekata, a da je Zrenjanin dobio donaciju zahvaljujući preporuci Crvenog krsta Vojvodine.

Dejan Ukropina predsednik Crvenog krsta Vojvodine rekao je da je odluka o realizaciji projekta renoviranja Velike sale doneta jer je prepoznata njegova važnost, bitna jer će objekat moći da bude iskorišćen za više namena.

 

 

Sekretar CK Zrenjanin Aleksandra Tanasijević  ukazala je na dugogodišnju saradnju Crvenog krsta Vojvodine sa Crvenim krstom Gornje Austrije  i navela da je pomoć za renoviranje sale, najveća donacija te organizacije u Vojvodini.

- Nadamo se da smo uspeli da opravdamo poverenje i značaj ove donacije. Posle 79 godina u prilici smo da salu adaptiramo i vratimo joj stari sjaj. Zahvaljujući sredstvima Crvenog krsta Gornja Austrija, u visini od 38.000 evra, sala je potpuno renovirana - kazala je ona zahvalivši se i Gradu Zrenjaninu na podršci i pomoći koju upućuje Crvenom krstu Zrenjanin.

Tanasijević je uručila zahvalnicu Ginteru Mejeru, a otkrivena je i spomen ploča u znak zahvalnosti.