Grad Zrenjanin predstavljen na 48. Sajmu turizma u Novom Sadu

Grad Zrenjanin predstavio je svoje turističke potencijale na 48. međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu, održanom od  8. do 10. oktobra. Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, na kom je predstavljena njena celokupna turistička ponuda, učešće je uzeo i Turistički centar Zrenjanina.
 
Na sajmu je prezentovana opšta turistička ponuda grada koja podrazumeva upoznavanje sa kapacitetima Banje Rusande, rezervata prirode "Carska bara", Hotela "Vojvodina", "Kaštela"  i postojećeg privatnog smeštaja.
 
 
Od velike važnosti bila je i prezentacija gradskih manifestacija, kao što je tradicionalno dešavanje tokom leta - ''Dani piva'', ali i brojnih drugih kulturnih i sportskih događaja.
 
Ove godine na sajmu se predstavilo i Udruženje seoskih porodičnih gazdinstava "Fokus – Carsko ostrvo", čiji su članovi stanovnici naseljenih mesta Mužlja, Aradac, Lukino selo, Belo Blato i mesne zajednice "Sava Kovačević". Oni su na štandu Turističkog centra sva tri dana sajma promovisali mogućnosti seoskog turizma, ovdašnje običaje, gastronomske proizvode svojih domaćinstava, a posetioci su uživali i u zrenjaninskim specijalitetima.
 
 
U petak 9. oktobra, održana je i promocija pod nazivom "Dobrodošli na Carsko ostrvo Zrenjanina" u hali Master, koja je okupila veliki broj novinara i turističkih radnika iz cele zemlje.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić takođe je posetio štand, gde je, upoznajući se sa turističkom ponudom Grada Zrenjanina, degustirao zrenjaninsku štrudlu sa makom.
 
U subotu je 18 novinara iz zemlje i inostranstva koji su bili prisutni na sajmu posetilo Zrenjanin, a dugogodišnji saradnik Turističkog centra, turistički vodič Predrag Vrzić predstavio im je grad interesantnom pričom.