Gradonačelnik Janjić: obnovljeno više od 12 kilometara biciklističkih staza

Ove godine u Zrenjaninu je u potpunosti obnovljeno više od 12 kilometara biciklističkih staza, a uporedo s tim investicijama izvode se i radovi na rekonstrukciji oštećenih kolovoza, trenutno su najobimniji radovi na prstenu oko Karađorđevog trga – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom današnjeg obilaska radova na revitalizaciji biciklističke staze u Ulici Cara Dušana, u Mesnoj zajednici "Gradnulica".
 
 
On je podsetio da su biciklističke staze urađene duž celog Bulevara Veljka Vlahovića, Pančevačke ulice, od Zrenjanina do Ečke i da je u toku obnova staze s obe strane Ulice Cara Dušana, u ukupnoj dužini od tri kilometra. Istakao je dobru saradnju sa Savetom MZ "Gradnulica", ali i savetima u drugim mesnim zajednicama i upravo na njihovu inicijativu i kroz razgovore došlo se do ideja koje komunalne probleme treba rešavati.
- Prethodne godine smo uradili lepu pešačku stazu u ovoj ulici, a sada, u sklopu revitalizacije biciklističkih staza, radimo i ovde, čime ćemo kompletirati celinu. Želja nam je revitalizujemo sve biciklističke staze, naročito stazu duž "Magistrale" koja je u lošem stanju, ali će to ostati za narednu godinu, ne možemo sve probleme rešiti u toku samo jedne godine. Građani očigledno koriste ovaj vid prevoza i jasno je da su biciklističke staze neophodne – istakao je Janjić i dodao da se planira gradnja staze u Mužlji, kao i da se rade projekti za povezivanje sa industrijskom zonom na Bagljašu, i za Miletićevu ulicu, koja bi povezivala nekoliko pravaca.
 

Predsednik Saveta MZ "Gradnulica" Siniša Vukić takođe je istakao dobru saradnju sa gradskom administracijom i da je upravo prilikom poslednje posete gradonačelnika bilo reči o problemima i planovima, između ostalog i o biciklističkoj stazi u centralnoj ulici te mesne zajednice, kao jednom od problema.
- Gradonačelnik je brzo reagovao, kao i "Direkcija za izgradnju i uređenje grada" i mi sada saniramo tu stazu u kompletnoj dužini. Vrlo brzo nas očekuju i radovi na rekonstrukciji trotoara u Ulici Ljubinke Vukov, kao i trotoara od Grobljanske do Resavske ulice. U narednom periodu očekujemo i početak gradnje kišne kanalizacije u Takovskoj ulici, što je investicija vredna 41 milion dinara – naveo je Vukić.   
 
Radove u Ulici Cara Dušana izvodi preduzeće "Štrabag – Vojvodinaput" iz Pančeva, investitor je JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", a vrednost investicije je 10 miliona dinara. Slično kao i na Bagljašu i u Pančevačkoj ulici, delovi staze se obnavljaju "iz temelja", odnosno vrši se i zamena podloge, a nakon toga postaviće se nov asfaltni sloj čitavom trasom.  
 

U toku su i radovi na asfaltiranju kompletnog prstena oko Karađorđevog trga, čime će biti sanirana sva oštećenja kolovoza i umnogome biti poboljšan prilaz sportskim objektima. Gradonačelnik je rekao da je završeno asfaltiranje dva pravca – prema "Kristalnoj dvorani" i pored Gradskog stadiona.
-  Radićemo i treći pravac, znači rešavamo kompletan prsten oko tog našeg velikog sportskog centra i mislim da će biti zadovoljni i građani koji žive u blizini i oni koji dolaze na ovu lokaciju – istakao je Janjić.