Krajem meseca početak izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u prisustvu svojih saradnika, uručio je danas Petru Laloviću predstavniku “Synertech” iz Beograda i Grupe “Zilio” sa kojom je potpisan ugovor za uslugu prečišćavanja pijaće vode u našem gradu, građevinsku dozvolu za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode i pratećih objekata.

 

 

- Pred nama je svečani čin izdavanja građevinske dozvole, ono što smo obećali rešavamo, a to je jedan od najvećih problema Zrenjaninaca, neispravna voda, zabranjena za korišćenje više od decenije - rekao je gradonačelnik Janjić i podsetio da su prva istraživanja na pilot postrojenjima za dobijanje kvalitetne vode za piće obavljena još 1975. godine.

- Znači, 40 godina mnogi pokušavaju da reše problem pijaće vode, a mi ga rešavamo i moja administracija će to rešiti.  Niko još nije došao do toga da ima građevinsku dozvolu, parcelu, tehnologiju i rešenje. Zadovoljstvo mi je što danas mogu da uručim građevinsku dozvolu i očekujem da radovi na izgradnji počnu ovog meseca - rekao je on.

 

 

Kako je dodao, budući da će gotovi moduli iz Italije biti dopremljeni i povezani na gradilištu u Zrenjaninu, očekuje da postrojenje vrlo brzo “nikne” na toj lokaciji i da konačno problem bude rešen a Zrenjaninci imaju zdravu pijaću vodu po svim standardima.

 

- Nismo zaboravili ni 50.000 građana koji žive u 22 naseljena mesta, jer paralelno radimo i studije za ostala mesta i krećemo u rešavanje problema pijaće vode u svim naseljenim mestima našeg grada. Kao što smo prvi grad koji je rešio problem fekalne kanalizacione mreže na celoj teritoriji grada, tako rešavamo i kanalizaciju u svih 22 naseljena mesta, a zdravu pijaću vodu imaće stanovnici svih naseljenih mesta našeg Grada - kazao je Janjić.

 

 

Petar Lalović je rekao da po dobijanju građevinske dozvole sledi priprema terena, izgradnja objekta gde će biti postrojenje, a zatim će se krenuti i sa isporukom opreme na samoj lokaciji.

- Sve teče po planu i problema nema - ukazao je Lalović. 

Ugovor između Grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" potpisan je početkom februara ove godine.