Njilaš: obrazovanje u Zrenjaninu je izuzetno razvijeno i organizovano

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, posetio je danas Zrenjanin.

Njilaš, koji je u Zrenjanin došao sa svojim saradnicima, najpre se sastao s gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem i gradskim čelnicima zaduženim za resor obrazovanja i društvene delatnosti, Slavišom Vlačićem i Oliverom Lisicom.

 

 

On  je saradnju s Gradom Zrenjaninom ocenio kao izuzetno uspešnu i naveo da je taj Sekretarijat, kako za opremanje ustanova, tako i za učenički standard, projekte i druge namene, tokom prošle godine izdvojio 17 miliona dinara.

- Mi ćemo u tom pravcu i nastaviti, a danas ćemo sagledati potrebe i prilagoditi naše konkurse koji će biti raspisani iduće godine, sa potrebama ustanova u Zrenjaninu - rekao je on.

Njilaš je istakao zadovoljstvo što je u prilici da tokom posete našem gradu razgovara i sa direktorima zrenjaninskih škola kako bi se bolje upoznao sa tekućim aktivnostima, ali i problemima.

 

 

-Obrazovanje u Zrenjaninu je izuzetno razvijeno i organizovano, kako u pogledu osnovnog, tako i srednjeg obrazovanja, pa i učeničkog standarda. Naravno, štrajk je aktuelan, zahtevi su postavljeni, a sporazum koji je postignut između Vlade Srbije i sindikata treba da se ispoštuje i mislim da će tako i biti. Zapravo, rokovi za ispoštovanje ovog sporazuma još nisu ni prošli i čini mi se da će se sve to brzo rešiti i da nećemo, kao što je to bilo prošle godine, imati pet meseci štrajka u školama. Očekujem brzo rešenje svih nedoumica, isplatu jednokratne pomoći i kasnije, od 1. januara primenu platnih razreda u celoj javnoj sferi, ne samo u prosveti - rekao je Njilaš. 

 

 

Nakon razgovora s gradskim čelnicima, u Baroknoj sali održan je i radni sastanak s direktorima osnovnih i srednjih škola Grada Zrenjanina, tokom kog su iskazane potrebe zrenjaninskih škola i predstavljeni planovi i aktivnosti Sekretarijata.

Tokom današnje posete Njilaš je obišao Zrenjaninsku gimnaziju, Osnovnu i srednju školu „9. maj” i Osnovnu školu „Servo Mihalj”.