Pekara ''Jefta'' obezbeđuje pedeset besplatnih užina za srednjoškolce iz socijalno ugroženih porodica

Zrenjaninsko preduzeće DOO "Mamma’s food" – Pekara "Jefta" obezbedilo je bonove za besplatnu užinu za 50 uspešnih učenika srednjih škola iz socijalno ugroženih porodica. Tim povodom danas su predstavnici preduzeća potpisali ugovore s direktorima srednjih škola iz našeg grada, u prisustvu načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave grada Zrenjanina Olivere Lisice i njenog zamenika Zorana Kovačkog. 
 
 
 
Olivera Lisica zahvalila se preduzeću "Mamma’s food" – Pekara "Jefta" na iskazanoj društvenoj odgovornosti i nastavku uspešne saradnje s Odeljenjem za društvene delatnosti Gradske uprave. Ona je istakla da je ovoga puta to preduzeće obezbedilo besplatnu užinu tokom školske 2015/16. godine za 50 učenika iz socijalno ugroženih porodica, a koji su pri tome i uspešni đaci. 
- To je bitno da naglasimo, da podržavamo uspešne učenike, a osim ove nastavlja se i akcija započeta pre nešto više od godinu dana kojom Pekara "Jefta" obezbeđuje 50 obroka za naše trudnice. Grad Zrenjanin, naravno, podržava ovakve akcije i društveno-odgovorno poslovanje, novi koncept poslovanja u kom privredni subjekti, svesno i dobrovoljno, izdvajaju deo profita u korist društvenog okruženja u kom posluju – rekla je Olivera Lisica. 
 
 
Ona je podsetila i da Grad Zrenjanin regresira gradski i međumesni prevoz za sve srednjoškolce, daje jednokratnu novčanu pomoć porodiljama i obezbeđuje pakete namenjene bebama, dok je njen zamenik Zoran Kovački dodao i da Grad obezbeđuje besplatnu užinu i boravak za predškolce u vrtićima Predškolske ustanove za svako treće i naredno dete, u okviru populacione politike Vlade Republike Srbije.
- Besplatnu užinu i produženi boravak u školama imaju takođe i deca iz porodica nosilaca socijalne pomoći, deca bez roditeljskog staranja, deca ratnih vojnih invalida i deca sa smetnjama u razvoju i sa invaliditetom. Povlastice imaju i deca koja pripadaju još nekim kategorijama stanovništva, čime su, praktično, obuhvaćene sve, da kažemo, ugrožene grupe – navodi Kovački.  
 
 
Ispred preduzeća DOO "Mamma’s food" – Pekara "Jefta" potpisivanju ugovora prisustvovali su direktorka Marija Martinov i generalni menadžer Nikola Cvejić koji je rekao da preduzeće već četiri godine u vidu bonova pomaže 20 sportista, 50 srednjoškolaca i 50 trudnica.
- Što se tiče đaka i sportista, to su odlični đaci i odlični sportisti, a dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Đaci dobijaju bonove za svaki školski dan, tokom cele školske godine, a trudnice za svaki radni dan tokom cele trudnoće. I nakon porođaja, obezbeđujemo u našim objektima u centru Zrenjanina poklon-paket s našim artiklima. Vrednost akcije na godišnjem nivou je oko tri miliona dinara – objašnjava Cvejić.   
 
 
On je pozvao i druga preduzeća da se priključe ovoj ili nekoj sličnoj akciji i daju doprinos u pomoći onima kojima to mnogo znači. 
- Mi smo ove godine realizovali značajnu investiciju i preseljenje u novi pogon, počeli smo s proizvodnjom novih testenina, sada ih proizvodimo sedam, i zapošljavamo više od 50 radnika. Širenjem kompanije sigurno će uslediti i povećanje obima naše pomoći za školarce i buduće majke – zaključio je generalni menadžer preduzeća DOO "Mamma’s food" – Pekara "Jefta".