Prijem za modnog kreatora Vasilija Kovačeva

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić upriličio je danas u Plavom salonu Gradske kuće prijem za modnog kreatora iz Zrenjanina Vasilija Kovačeva.
 
Povod za dolazak Kovačeva je njegovo učešće na atinskoj nedelji mode "Athens Fashion Xclusive Designers Week" kada će predstaviti jednu od svojih poslednjih kolekcija. Dizajner putuje u Atinu 23. oktobra, u okviru saradnje srpske i atinske nedelje mode, kao jedini predstavnik naše zemlje i  predstavnik srpske nedelje mode.
 
 
Prema njegovim rečima veoma je zadovoljan što je uspeo da se pozicionira u profesiji bez koketiranja sa estradom. On je istakao da će se grčkoj publici predstaviti redizajniranom kolekcijom "Gypsy magic" koja je u zemlji viđena u aprilu:
- Kroz ovu kolekciju sam obeležio 15 godina svoga rada i ona sadrži 17 modela koji su postojali kroz moju istoriju. Iz svake prethodne kolekcije sam pojedine komade redizajnirao i pretvorio u jedan potpuno novi model sa porukom da se sa modom treba igrati i da je preporuka da svako iz svog ormara može ponešto staro pretvoriti u novi komad. Kolekcija je veoma bogata u teksturi i u raznolikosti modela – rekao je Kovačev.
 
Kako je posebna čast što ćemo imati predstavnika grada i zemlje u Atini, naglasio je Radišić:
-  Važno je da pomenem kako je Vasilije Kovačev, između ostalog, i profesor na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, i on kroz sopstvenu afirmaciju na izuzetan način predstavlja i školu, što je izuzetno važno za grad.
 
 
Vasilije Kovačev je završio srednju školu za dizajn u Novom Sadu nakon čega je upisao Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek savremeno odevanje, na kome je i diplomirao 2002. godine. Bavi se modnom ilustracijom i dizajnom ženske i muške odeće kao i modnim detaljima. Tokom proteklih 15 godina održao je više izložbi maski i kostima.
 
Na Serbia Fashion Week-u 14. novembra u Novom Sadu predstaviće se kolekcijom "Koreni", za koju mu je kao inspiracija poslužio muški narodni kostim sa Kosova i Metohije.