Proglašeni pobednici "Letnje stručne prakse"

Svečano proglašenje pobednika petog, jubilarnog ciklusa projekta "Letnja stručna praksa 2015" održano je u prostorijama Tehničkog Fakulteta "Mihajlo Pupin".

Studentima i učesnicima projekta obratili su se najpre dekan fakulteta Milan Pavlović, prodekanka Dragana Glušac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i predstavnik ZREPOK-a Dragan Vidaković.

Radišić je, zahvaljujući svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, istakao da je jedan od prioriteta Grada Zrenjanina da obezbedi uslove kako bi mladi, obrazovani ljudi našli posao u našem gradu.

 

 

- Izuzetno mi je drago što su to prepoznali i domaći preduzetnici. Naravno, svako ima svoj interes, ali svi mi imamo zajednički. Poželeo bih studentima da ovde stečeno znanje i iskustvo stečeno u privrednom sektroru primenite ubuduće - rekao je Radišić i ukazao na niz projekata koje Grad sprovodi kako pomogao mladim ljudima kvalitetnije obrazovanje i lakše zapošljavanje.  

Inače, nakon raspisanog konkursa, maja ove godine, za obavljanje letnje stručne prakse u 2015. godini, u skladu sa postavljenim kriterijumima, izabrano je 20 studenata i početkom jula počela je i realizacija programa "Letnje stručne prakse 2015.". Studenti su tokom leta obavljali praksu u firmama članica ZREPOK-a, odnosno u firmama Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.  

 

 

Za rad studenata i pomoć u realizaciji zadataka bili su zaduženi mentori iz firmi u kojima su studenti obavljali praksu u okviru koje je studentima omogućeno da steknu i prva praktična znanja i iskustva iz oblasti studija koje izučavaju. Studenti su bili u obavezi da tokom prakse urade Projektni zadatak, a proces celokupne Letnje stručne prakse se završio prezentacijom i odbranom radova koji su studenti vršili pred komisijom . 

Nakon toga, šestočlana komisija, u kojoj su bili profesori, prošlogodišnji pobednik projekta i jedan predstavnik ZREPOK-a, ocenila je kandidate i izabrala najboljeg među njima.

Ivana Petrov pobednica petog ciklusa projekta "Letnja stručna praksa", bila je angažovana u firmi "Patrol 023", a tema njenog projektnog zadatka bila je: „: Primena internet marketinga u plasmanu usluga kompanije "Patrol 023".

 

 

Drugoplasirani: Aleksandar Vlaškalić, praksu je radio u ZREPOK-u. Projektni zadatak: Izrada veb aplikacije sa ciljem poboljšanja rada u okviru ZREPOK-a

Trećeplasirana: Popov Darinka, praksu je obavljala u Digiwear DOO. Projektni zadatak: Dizajn sportskog skijaškog gornjeg odevnog predmeta duksa.

Ivani Petrov, Fakultet će omogućiti nastavak školovanja na master studijama o trošku Fakuleteta, dok će ZREPOK obezbediti stipendiju u ukupnom iznosu od 120.000,00 dinara koja će studentu biti isplaćena u 12 mesečnih rata za vreme trajanja master studija.

Grad Zrenjanin će sve učesnike projekta nagraditi sa 30.000,00 dinara, preko programa Lokalnog saveta za zapošljavanje.

I ove godine projekat podržava Nacionalna služba za zapošljavanje tako što će svi studenti koji su uspešno završili praksu u firmama članica ZREPOK-a, prilikom prijavljivanja na evidenciju nezaposlenih dobiti oznaku „top kandidat“ i zahvaljujući tome će imati prednost prilikom selekcije kandidata za određeni posao.