"Beogradski pobednik" zrenjaninskim "Danima piva"

U beogradskom Domu sindikata uručene su u sredu uveče tradicionalne godišnje nagrade “Beogradski pobednik” pojedincima, preduzećima i institucijama zaslužnim za razvoj estrade, privrede i turizma, a za najbolju turističku manifestaciju u 2015. godini proglašeni su ovogodišnji, jubilarni 30. Dani piva, manifestacija koju je posetilo više od 400.000 ljudi. 
 
Priznanje je te večeri uručeno gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, a svečanosti je prisustvovao i direktor Turističkog centra Zrenjanin Dragan Vulešević.
 
 
Gradonačelnik Janjić je istakao da je ova nagrada još jedna potvrda uspešnosti ovogodišnje manifestacije.
- Potrudili smo se da ove godine organizujemo "Dane piva" na drugačiji način i mislim da smo uspeli u tome. Bili smo svesni da je to dobro urađeno, ali, kada vas i drugi prepoznaju i pohvale, to je potvrda da smo dobro radili, a to što je skoro pola miliona ljudi, tokom pet dana trajanja "Dana piva", pratilo programe, veliki je uspeh. Naravno, pred nama je veliki zadatak za 2016. godinu - kazao je gradonačelnik Janjić.
 
Dragan Vulešević je izrazio očekivanje da će dogodine organizacija “Dana piva” biti na još višem nivou.
- Drago mi je što smo u konkurenciji brojnih, sličnih manifestacija, mi Zrenjaninci osvojili prvu nagradu. Mišljenja sam da smo je i zaslužili. Hteo bih da zahvalim Gradu Zrenajninu i svim javnim preduzećima, odnosno Organizacionom odboru koji je osmislio i realizovao manifestaciju, posle koje je bilo potpuno jasno da ćemo biti prepoznati i na nacionalnom nivou i pobrati nagrade i aplauz - rekao je Vulešević i dodao da je ovo priznanje svojevrsna obaveza za narednu godinu.
 
 
 
Ovogodišnji, jubilarni 30. “Dani piva”, održani od 26. do 30. avgusta u Zrenjaninu, oborili su sve dosadašnje rekorde. Zrenjanin je tih dana bio najposećeniji grad u regionu, a bogat program uspeo je da privuče čak 400.000 posetilaca, što je ujedno i najveća posećenost od početka organizovanja “Dana piva”.
 
Trideseti “Dani piva”, najzahtevniji u organizacionom smislu, protekli su u znaku spektakularnih koncerata najvećih regionalnih muzičkih zvezda, ali i brojnih kulturnih, privrednih i sportskih događaja, na nekoliko lokacija u gradu.