''Drekslmajer'' gradi još jednu proizvodnu halu u Zrenjaninu

Kompanija "Drekslmajer" gradiće u industrijskoj zoni "Bagljaš" i treću proizvodnu halu, a ta nova velika investicija donosi Zrenjaninu i nova radna mesta – saopštio je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, nakon sastanka s predstavnicima te nemačke kompanije. Očekuje se da izgradnja hale, kojom će "Drekslmajer" proširiti postojeće proizvodne kapacitete, bude završena sredinom naredne godine, a investitor je kompanija "R&W" d.o.o. vlasnika Rudolfa Valtera.
- Sjajna vest je da najveći poslodavac u Zrenjaninu, koji upošljava preko 3.200 radnika, proširuje proizvodne pogone za još 13 hiljada kvadratnih metara. Drago mi je da nas je "Drekslmajer" prepoznao kao zaista dobro mesto za investiranje, da su očigledno zadovoljni radnom snagom u Zrenjaninu i raduje me što imaju ovako ambiciozne planove. Oni žele da tih 13 hiljada kvadrata izgrade u najkraćem mogućem roku i zbog toga smo i organizovali današnji sastanak – rekao je gradonačelnik Janjić.
 
 
Sastanku su, osim predstavnika investitora, prisustvovali i predstavnici svih državnih i gradskih javnih preduzeća od kojih je potrebno pribaviti određene saglasnosti, kako bi, uz međusobnu koordinaciju, sve neophodne administrativne procedure bile završene u nakraćem mogućem roku.
 
Direktor "Drekslmajera" u Zrenjaninu Andreas Veber kaže da kompanija ovim proširenjem pokazuje svoju posvećenost stabilnom razvoju poslovanja u Zrenjaninu i Srbiji. On u našem gradu posebno ističe pozitivno poslovno okruženje, kvalifikovanu i obučenu radnu snagu i dobru saradnju s Gradskom upravom.
- Dodatno proširenje na već postojeće hale povećaće naše proizvodne kapacitete i omogućiti dobijanje novih projekata u budućem periodu, a ovim proširenjem očekujemo, takođe, i otvaranje novih radnih mesta. Proširenje, praktično, predstavlja kapacitet još jedne proizvodne hale – naglasio je Veber.
 
 
Iz kompanije ne žele da preciziraju broj novih radnih mesta, već će s tim podacima izaći u javnost kada oni budu poznati.
 
I ova investicija biće realizovana po principu prethodne dve u slučaju "Drekslmajera" – vlasnik zemljišta u zoni "Bagljaš", "R&W" d.o.o., namenski gradi proizvodnu halu za potrebe kompanije "Drekslmajer". Treća hala imaće iste gabarite kao postojeće (površina oko 13 hiljada kvadratnih metara) i fizički će biti povezana sa halama u kojima je trenutno zaposleno više od 3.200 radnika.
 
 
Sadašnji pogoni "Drekslmajera" u Zrenjaninu i najavljeno proširenje - treća proizvodna hala
(označeno crvenim bojom)
 
Podsećamo, prva proizvodna hala "Drekslmajera" svečano je otvorena 9. maja 2008. godine, a  proširenje pogona, otvaranje nove hale, usledilo je 15. novembra 2012. godine.
 
"Drekslmajer" je jedan od najvećih proizvođača delova i sistema za auto-industriju, koji zapošljava više od 36.000 radnika, na 57 proizvodnih lokacija, u 21. državi u svetu. U Zrenjaninu ta kompanija proizvodi setove kablova za vozila BMW i "Fiat", koji se sklapa u Kragujevcu.