Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio Zrenjanin

Zrenjanin jeste proaktivan Grad i dobro sarađuje sa nevladinim sektorom i udruženjima građana, kao što su invalidi rada i penzioneri, rekao je prilikom današnje posete našem gradu državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević.

On je kazao da je današnji susret sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem iskoristio kako bi se upoznao sa radom lokalne samouprave i saradnje sa tim Ministarstvom na polju socijalne zaštite.

 

 

- Imao sam priliku i da gradonačelnika i predstavnike invalida rada upoznam  sa mogućnostima za apliciranje na evropske fondove. Srbija je od ove godine u mogućnsti da aplicira na evropski fond Izi, a mi ćemo organizovati i Infodan kako bi informisali javnost. Time ćemo stvoriti i mogućnost za razvoj socijalnih politika u najširem smislu - rekao je Ivanišević napominjući da je siguran da će Zrenjanin kao aktivna lokalna uprava uzeti aktivno učešće, a da će Ministarstvo način pružiti svu podršku kod apliciranja. 

- Dogovorili smo se o nastavku aktivne saradnje i komunikacije sa gradonačelnikom, očekujemo da ćemo ubuduće i finansijski moći da pomognemo, kako centar za socijalni rad, tako i nevladine organizacije - dodao je Ivanišević.

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je, zahvaliviši se državnom sekretaru na dolasku i prilici da se upozna sa značajnim informacijama, pre svega onih koje se tiču apliciranja i obezbeđivanja sredstava koja nisu iz budžeta Grada Zrenjanina.

- Mi ulažemo sredstva iz budžeta grada za socijalnu zaštitu i rešavanje socijalnih pitanja, a sledeće godine, konačno ćemo i aktivirati Kancelariju za suzbijanje siromaštva gde ćemo naše socijalno ugrožene, a radno sposobne građane, angažovati na polju javnih radova kako bismo im omogućili da dodatno zarade sredstva, a ujedno i da se osećaju korisni ovom društvu i gradu jer će na taj način pomoći i u realizaciji određenih projekata - rekao je gradonačelnik.