Finalizacija javne rasvete na Trgu slobode

U toku su radovi na postavljanju svetiljki javne rasvete na Trgu slobode prema predviđenom projektu, odnosno vrši se zamena svetiljki koje su postavljene uoči "Dana piva", kao privremeno rešenje. Takođe, narednih dana biće postavljene i svetiljke koje nedostaju na stubovima na potezu od Narodnog muzeja do hotela "Vojvodina", kao i na jednom stubu ispred Gradske kuće, čime će rasveta na Trgu biti kompletirana i ovaj reprezentativni gradski prostor u potpunosti osvetljen.
 
 
Dakle, da ne bi bilo zabune u javnosti, svetiljke čija je zamena počela danas, odstupaju od onih predviđenih projektom uređenja Trga slobode, a kakve su već postavljene u pešačkoj zoni – Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića i delu Trga slobode. JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada" nije dobila dovoljan broj svetiljki kada su završavani radovi na Trgu slobode, pa su postavljene one koje su u tom trenutku bile na raspologanju, kako bi se Trg osvetlio za velike koncerte tokom "Dana piva".
 
 
Sada se obavlja finalizacija rasvete na Trgu, što će, uz novopostavljenu rasvetu u Gimnazijskoj, Skerlićevoj i Svetozara Markovića, zaokružiti ovogodišnje izuzetno značajne i obimne aktivnosti na postavljanju novog i unapređenju postojećeg osvetljenja centralne gradske zone. Podsećamo, početkom godine postavljena je nova rasveta u ulicama Narodnog fronta i Subotićevoj, a dva nova led reflektora dobio je na svojoj konstrukciji i Mali most, koji dugi niz godina nije uopšte bio osvetljen. Istovremeno, izvršena je i popravka svih svetiljki dekorativne rasvete na fasadama na Trgu slobode.