Još jedna nagrada za Slobodnu zonu Zrenjanin

Slobodna zona Zrenjanin nagrađena je još jednim priznanjem, po oceni i na osnovu istraživanja FDI Inteligence, svrstana je u 8 najboljih lokacija na svetu za start-up podršku u 2015. godini.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić  ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare, organizovanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, da je ovo priznanje kruna dosadašnjeg rada i da je veoma pozitivno to što “neko sa strane prepoznaje da se u Zrenjaninu dobro radi i pruža podrška investitorima koji imaju želju da započnu biznis u našem gradu”.

 

 

Gradonačelnik Janjić je podsetio da je u poslednja četiri meseca potpisano 13 novih ugovora za prodaju zemljišta u industrijskim zonama.

- Ugovore smo potpisali kako sa investitorima koji već posluju u našem gradu, tako i sa novim investitorima koji nikada nisu radili u Zrenjaninu, pa ni u Srbiji i to jeste dobra vest, a, kako sam više puta govorio, Zrenjanin je grad sa perspektivom - rekao je gradonačelnik i ukazao i na podatak da je u poslednje dve godine otvoreno oko 2.000 radnih mesta, u realnom sektoru.

 

 

- To je svakako dobro budući da postoji veliki broj investitora koji kreću u izgradnju pogona i očekujemo naredne godine još veći broj zaposlenih - dodao je on.

Govoreći o priznanju FDI, gradonačelnik je izrazio očekivanje da, kako je naveo, kada FDI prepozna Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, ta informacija biće dostupna i nekim novim investitorima do kojih Grad nije mogao da dođe. 
 
 
 

Direktor Slobodne zone Zrenjanin Branislav Malagurski rekao je da je nagrada za start - up podršku, odnosno podršku za započinjanje poslovanja, praktično nastavak potvrde uspešnog poslovanja zone u našem gradu i podsetio da je u poslednje tri godine ona već dobila tri prestižne nagrade.

- Prošle godine smo od FDI nagrađeni u jednoj drugoj kategoriji, koja se odnosi na podsticaje investitorima koji se pružaju u slobodnim zonama, tada je ocenjeno da je zona u Zrenjaninu perspektivna i ima izuzetne uslove koje pruža svojim korisnicima - kazao je novinarima Malagurski.

On je ukazao i na to da je u aprilu ove godine Slobodna zona Zrenjanin dobila  nagradu “Brand Leader Award” za najbolje tržišno pozicioniran industrijski i logistički centar u regionu Jugoistočne Evrope.

 

 

Nagrada “Brand Leader Award” dodeljena je Slobodnoj zoni Zrenjanin jer je na tržištu prepoznata kao lider u kvalitetu i pouzdanosti usluge, kontinuiranim investicijama, tehničkim unapređenjima i inovacijama.

Obraćajući se novinarima Malagurski je istakao da se zrenjaninska Slobodna zona prostire na 90 hektara, na tri lokacije u gradu, od kojih je najveća “Jugoistok Ečka” i prostire se na 50 hektara, u u zoni “Bagljaš” na preko 40 hektara, a na 6 hektara u Cvetnoj ulici.

- U Slobodnoj zoni Zrenjanin posluje dvanaest korisnika, od toga je pet proizvodnih firmi, najveća je nemački "Drekslmajer", a u zoni je trenutno zaposleno oko 3.300 radnika, s tim da imajući u vidu novu investiciju te kompanije, imaćemo još nekoliko stotina novih radnih mesta - objasnio je Malagurski i naveo da slobodnih mesta za investicije u zoni ima, a reč je uglavnom o grinfild investicijama.