Održana 108. sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeno je nekoliko tačaka, a najznačajnije ticale su se rada Predškolske ustanove Zrenjanin.

Naime, članovi Gradskog veća usvojli su najpre Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2014/2015. godinu, u kojoj prema rečima izvestioca Vladimira Petrovića boravi 2.400 dece, a zatim i Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada te ustanove za radnu 2015/2016. godinu.

Članovi Veća usvojili su i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Zrenjanina, kao i Predlog Zaključka o usvajanju Izmena i dopuna Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina u 2015. godini.

Usvojen je i Predlog Zaključka u vezi davanja saglasnosti JKP ''Pijace i parkinzi'' Zrenjanin na privremeno korišćenje dela parkirališta na Bagljaškoj pijaci i dela parking prostora na Novoj pijaci za prodaju kupusa za zimnicu iz kamiona i prikolica.

Gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je predsedavao sednicom, kasnije je u izjavi novinarima istakao značaj donošenja odluka o Predškolskoj ustanovi u našem gradu.

- Mnogo napora se ulaže da ta naša ustanova funkcioniše na najbolji mogući način. Početkom godine smo spustili cenu boravka dece, tako da roditelji plaćaju samo dvadeset odsto od ekonomske cene. Kod nas nema neupisane dece, kao što je to slučaj u drugim gradovima. Svi roditelji koji izraze želju da im dete ide, da li u jaslice, ili u pripremno odeljenje, obavezno se mora upisati. Mislim da je to jedan od boljih primera u Srbiji - rekao je gradonačelnik.

On je istakao da Grad Zrenjanin pokušava i da održi postojeće objekte, ali da se u narednom periodu biti otvoreni i novi, budući da za tim postoji potreba.

- Posebno je to izraženo u naselju “Bagljaš”, gde je velika gužva u tri vrtića, a naselje "Bolnica - berbersko” nema adekvatnu ustanovu tog tipa. Razmišljamo u tom pravcu i naredne godine sigurno ćemo tamo napraviti rešenje - dodao je Janjić.