Posle gotovo 40 godina stanovnici Igmanske dobili asfalt

Asfaltiranje Igmanske ulice u Zrenjaninu počelo je danas, a radove su obišli gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik Saša Santovac, zajedno sa predstavnicima "Direkcije za izgradnju i uređenje grada".

 

 

Gradonačelnik Janjić je istakao da je građevinska sezona u gradu završena, ali da se u pojedinim delovima grada ovih dana ipak radi.

- Završavamo ono što smo planirali i sada, tokom novembra. Mnogo smo ulica asfaltirali, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Konačno, i ova Igmanska ulica došla je na red. Početkom godine, kada sam ovde bio, obećao sam građanima da ćemo uraditi čvrstu podlogu i to sada radimo - rekao je gradonačelnik napominjući da u toj ulici postoje veliki imovinsko - pravni problemi, ali da će i pored toga, kao i zahvaljujući novom Zakonu o legalizaciji i pomoći Gradske uprave, građani iz ovog dela grada moći mnogo lakše, brže i jeftinije da legalizuju svoje objekte.

 

 

Gradonačelnik Janjić je rekao i da se u Igmanskoj ulici trenutno izvode radovi u sklopu  prve faze koja podrazumeva zemljane radove i asfaltiranje te ulice u dužini od 450 metara, ukupne vrednosti oko 3,5 miliona dinara, obezbeđenih iz budžeta grada.

Izvođač radova je preduzeće “Put - invest”.

Druga faza radova podrazumeva spajanje ove ulice sa prvom poprečnom. Ti radovi planirani su za proleće naredne godine, budući da podrazumevaju više zemljanih radova i da tako nalažu i vremenski uslovi. 

 

 

Meštani Igmanske ulice u više navrata ukazivali su na infrastrukturne probleme u ovom delu grada i na brojna obećanja funkcionera koja su im tokom nekoliko decenija unazad davana.

Kako navode, asfalt su čekali gotovo četrdeset godina.