Sneg može da padne

Grad Zrenjanin spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu, ocenio je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prilikom obilaska firme “Eko - Gradnja” iz Melenaca, kojoj je, nakon sprovedene javne nabavke, poveren posao zimskog održavanja puteva na teritoriji našeg grada.

 

 

Tom prilikom gradonačelnik Janjić je posle razgovora sa nadležnima iz tog preduzeća i obilaska mehanizacije rekao da su sve predradnje urađene na vreme i da je Grad Zrenjanin spreman za predstojeću zimu.

- Na vreme smo izabrali izvođača radova, firmu “Eko - gradnja” i potpisali dvogodišnji ugovor sa njima, a danas smo obišli mehanizaciju kako bismo se uverili da je sve onako kako smo i dogovorili. Prethodne dve godine bili smo zadovoljni sa ovom firmom koja nam je održavala puteve i nadam se da neće biti nikakvih vanrednih situacija, kao i da će naredna zima proteći u najboljem redu, kada je reč o održavanju preko 400 kilometara lokalnih puteva - rekao je gradonačelnik.

 

 

Kako je istakao, problema sa održavanjem državnih puteva koji prolaze kroz naš grad, takođe neće biti.

- To rešavamo sa preduzećem “Putevi Srbije”, sa kojima takođe imamo dobru saradnju i dogovor, tako da Zrenjaninci ne bi trebalo da brinu - rekao je još gradonačelnik. 

 

 

Siniša Kukin, direktor “Eko - gradnje” izjavio je da je ta firma, poučena iskustvom iz prethodne dve sezone i dodatnim opremanjem mehanizacijom, spremna da tokom zime obezbedi čiste i prohodne puteve koji su po programu Zimske službe u nadležnosti Grada Zrenjanina i Direkcije za gradnju i uređenje grada. 

- Trenutno raspolažemo sa dovoljnom mehanizacijom da možemo garantovati maksimalan trud kako bi putevi bili prohodni za kretanje vozila u zimskim uslovima. Obezbedili smo kamione sa posipačima i plugovima za čišćenje, tu su i kombinovane mašine, buldozeri i grederi koje ćemo koristiti u zavisnosti od potrebe za intervencijom i količine snega - rekao je Kukin.

 

 

On je podsetio da je  zvanična sezona počela 15. novembra i da je na zalihama oko 200 tona soli i isto toliko agregata za posipanje.

Prema rečima Kukina, i ove godine biće aktivan punkt u naselju Bagljaš gde će biti smešten veći deo mehanizacije.