Španski fudbalski stručnjak Albert Puč boravio u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je juče boravio poznati španski fudbalski stručnjak Albert Puč (Albert Puig Ortoneda), doskorašnji koordinator mlađih selekcija u čuvenoj "Barsi", tehnički direktor nacionalne selekcije Gabona, a sada na mestu direktora fudbalskog kluba "Kordoba". Iako je povod za njegovu posetu našem gradu privatnog karaktera, boravak ovog fudbalskog znalca u našem gradu nije prošao nezapaženo, pa ga je u popodnevnim časovima primio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
 
Puč je stigao u Zrenjanin zahvaljujući našem sugrađaninu Damiru Radončiću, nekadašnjem državnom rukometnom reprezentativcu, kog za Barselonu vezuje dugogodišnje poznanstvo sa proslavljenim španskim fudbalerom i trenerom Pepom Gvardiolom. Sin Damira Radončića, Dino, sada košarkaški prvotimac madridskog "Reala", prve košarkaške korake načinio je u Zrenjaninu, a potom takođe nastupao u dresu "Barselone", nastavljajući tako sportsku vezu porodice Radončić s ovim španskim gradom.
  
Gradonačelnik Zrenjanina, tokom srdačnog razgovora, upoznao je gosta sa bogatom sportskom tradicijom našeg grada, uz opasku da, nažalost, "fudbal, trenutno, nije na mestu kakvo zaslužuje i kakvo je nekada imao u bogatoj zrenjaninskoj sportskoj porodici". Bilo je reči i o ovogodišnjem uspešno organizovanom međunarodnom košarkaškom turniru za mlađe kategorije koji je u Zrenjaninu inicirao upravo Damir Radončić, a njegov sin bio proglašen za najboljeg igrača.
 
 
Albert Puč po prvi put je sada imao priliku da poseti Zrenjanin i posebno je impresioniran izgledom i dekorativnim osvetljenjem centralnog gradskog trga.
- Čuo sam od mog prijatelja Damira i da je ovaj grad nekada imao nezvaničan naziv "Nova Barselona", što me je posebno iznenadilo i zainteresovalo. Primetio sam i da su ljudi ovde raspoloženi i nasmejani i žao mi je što će, zbog brojnih obaveza koje imam, moj boravak u Zrenjaninu biti ovako kratak – rekao je Puč.