''Za srpsku vojsku - jedna zaboravljena priča''

U Narodnom muzeju Zrenjanin sinoć je otvorena izložba autorke Mile Mihajlović, pod nazivom "ZA SRPSKU VOJSKU – JEDNA ZABORAVLJENA PRIČA", a kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. 
 
 
Izložba predstavlja deo kolekcije fotografija o spasavanju srpske vojske i naroda tokom zime 1915. i 1916. godine, nakon prodora austrougarske, nemačke i bugarske vojske na teritoriju Srbije. 
 
 
Prema objašnjenju nadležne kustostkinje – istoričarke Vladislave Ignjatov, fotografije koje su prikazane na izložbi su sastavni deo reprint izdanja originalnog vojnog dokumenta ''Za srpsku vojsku'' koji je objavljen 1917. godine od strane Specijalne kancelarije Ministarstva kraljevske mornarice Italije. Ovo vojno svedočanstvo sačuvao je mornarički oficir i lekar Manlio Kače, a njegov sin Gvido poklonio ga je Mili Mihajlović. Ovaj dokument do sada nepoznat našoj istoriografiji, autorka je predstavila u knjizi koju je priredila na srpskom i italijanskom jeziku i obogatila sa oko sedamdeset originalnih, do sada nikad viđenih fotografija. 
 
 
Knjiga je svečano promovisana u Rimu, 14. aprila 2014. godine, čime je Italija zvanično otvorila obeležavanje jubileja, sto godina od početka Prvog svetskog rata. 
Autorka izložbe Mihajlović, rođena je u Zrenjaninu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Dugogodišnja je urednica informativne emisije na srpskom jeziku na italijanskoj Državnoj televiziji RAI i dopisnica je više medijskih kuća iz Srbije. Autorka je pet knjiga istorijske sadržine, a poslednja je predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.