Zahvalnost Nataše Kovačević za uspešnu promociju ženske košarke u Zrenjaninu

Košarkašice večitih rivala, beogradskih klubova "Crvene zvezde" i "Partizana", u organizaciji Grada Zrenjanina i Fondacije "Nataša Kovačević", odigrale su u ponedeljak promotivnu utakmicu u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani" i pomogle rad ŽKK "Proleter 023". U cilju dalje popularizacije ženske košarke u Srbiji, koja je proteklog leta doživela zvezdane trenutke osvajanjem titule prvaka Evrope, košarkašice su u Zrenjaninu pozvale devojčice iz našeg grada da počnu da se bave ovim sportom, a na tribinama nove sportske dvorane pretežno su se i našli najmlađi gledaoci, učenici osnovnih škola.
 
 
Pokazalo se da dva najveća srpska sportska brenda mogu i na ovakav način da sarađuju  u oblasti društvene odgovornosti i da pomažu razvoj ženske košarke i van Beograda. Organizacijom ovog meča Zrenjanin je još jednom dokazao da je grad sporta i grad košarke.
 
U znak zahvalnosti za uspešno realizovanu akciju, Nataša Kovačević se obratila javnosti:
- U ime Upravnog odbora Fondacije i u svoje ime  iskreno se zahvaljujem na pomoći oko organizacije utakmice "Večiti za Proleter 023", ženskim košarkaškim klubovima "Crvena zvezda" i "Partizan", gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, predsedniku Košarkaškog saveza Vojvodine Darku Karanu, Sportskom savezu grada Zrenjanina i generalnom sekretaru Simi Salapuri i Okružnom košarkaškom savezu Zrenjanin, na čelu s Miodragom Ličinom. Iskreno hvala na saradnji i gostoprimstvu i nadam se da će se naša saradnja nastaviti. Stekli smo nove prijatelje i na nas uvek možete računati – navela je Kovačevićeva u poruci zahvalnosti.
 
 
Ispred Grada Zrenjanina, zahvalnicu Košarkaškog saveza Vojvodine uoči utakmice u "Kristalnoj dvorani" primio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.
 
U utakmici koja nije imala rezultatski značaj, "Crvena zvezda" je na kraju trijumfovala rezultatom 81:66 (11:21, 25:15, 27:18, 18:12). Za obe ekipe nastupale su i najmlađe košarkašice domaćeg "Proletera 023", što će svima ostati u najlepšem sećanju.
 
 
Nataša Kovačević, rođena 1994. godine, bila je jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica i sa devetnaest godina član svih mlađih košarkaških selekcija nacionalnog tima Srbije. Doživela je 2013. godine tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, putujući sa ekipom Đera za koju je nastupala. Nesreća je prekinula njenu košarkašku karijeru, ali se ona posvetila humanitarnom radu. Osnovala je Fondaciju pod svojim imenom, čiji je cilj pomoć mladim sportistima i njihovo obrazovanje, ali i popularizacija i promocija ženske košarke u Srbiji, što će biti realizovano u okviru projekta "Košarka kao škola života".